disc frana logan
![]() ![]() ![]() |
disc frana logan
user123 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.114 Joined: 4 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Renault
2004/2018 Stop, drop and roll will not save you in hell - inscriptie pe o biserica in Virginia |
|||
nucu68 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 23 January 07 ![]() |
Uraaa, l-am desfacut. Dupa mari chinuri.
Deci sa repet. Am inceput cu roata din dreapta. La primul surub am distrus un torx. De bazar. Am cumparat apoi un set din Dedeman marca Bosch SANY0189.JPG ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 2300 Dar asa de intepenit era incat am distrus si doua ... surubelnite pt torx. ![]() Al doilea insa nu a vrut. S-a dus capul. Torxul a rezistat perfect.E foarte bun. Dar surubul nu. Am decis sa aplic metoda radicala. Ciocan si o surubelnita mecanica. Si am batut incet, incet. Moale rau de tot surubul Intra surubelnita in el ca in branza. Dar la un momet dat, victorie, s-a desfacut.Evident capul e praf. Intrebare - de ce nu o fi pus astia un surub normal, sa bagi surubelinta si gata. Cu emotie am trecut si pe stanga. Surpriza. Aici s-au desfacut foarte usor. CUm se explica nu stiu. Inca o data se adevereste - cel putin in cazul meu- ca daca ai de desfacut 5 suruburi, unul nu va ramane intepenit. Acum trebuie sa vad unde gasesc un asemenea surub. Poate pe la dezmembrari. Am sa trec pe la magazin sa ii intreb si de suruburi. A mai luat cineva discuri TRW? A gasit suruburile in cutie? Eu nici la placutele TRW nu am gasit acele tablite inauntru. Concluzie 1.Ce se vede in tutorialul de pe net e doar jumatate din ce trebuie facut. Prea i se desfac toate asa la comanda. Parca atunci au fost montate pe masina. Plus stergerea discurilor de vaselina, etc, etc. Aici intreb, de ce oare la mine dimensiunile la chei sunt altele: torx de 30 nu 40, la placute 13 cu 17 nu 13 cu 18, la port etrier 19 si nu 18. Cum e posibil asa ceva? 2. In toata aceasta activitate trebuie un 10 -15% noroc. Daca nimeresti nu unul, ci 2 sau 3 sau chair 4 suruburi care sa fie intepenite, e jale mare. O munca de 1-2 ore, cu pauzele aferente, se poate transforma intr-un cosmar. 3. Atentie mare la torx. Daca surubul e intepenit si torxul e prost se strica amandoua. 4. Oare daca iau suruburile si cu un bomfaier ( sic ) le fac o crestatura pe mijloc pentru viitor? Sa le pot desface cu o surubelnita normala. Nu am mai apucat sa merg cu masina. S-e intunecase deja. Despre cum ... merg franele acum intr-un post viitor. Multa bafta celor care se vor incumeta la asa ceva. Daca mai au nedumeriri acum le pot da eu safaturi. |
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(Ampt @ 1 Nov 2012, 10:26) Aveți idee cu ce marcă de discuri de frână vine Loganul din fabrică, vorbesc strict de prima echipare ? Mulțumesc frumos ! TRW Lucas Logo.jpg dar asta nu inseamna ca sunt cele mai bune ![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
eu parca stiam si de ATE
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Suruburi eu am gasit in targ 10 lei/buc cu torx; 7 lei/buc cu hexagon ingropat (deh, tre' sa manance si gura lor).
La kitul meu brembo a venit cu doar 2 suruburi in loc de 4. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(P-A-C-O @ 1 Nov 2012, 19:48) QUOTE(andreig1982 @ 1 Nov 2012, 20:03) eu parca stiam si de ATE ![]() Nu, TRW QUOTE(mk2 @ 1 Nov 2012, 20:12) La kitul meu brembo a venit cu doar 2 suruburi in loc de 4. Confirm. This post has been edited by aurelyan: 1 Nov 2012, 20:27 |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
cand am facut trecerea la etrieri, discuri si placute de van discurile si placutele erau ate
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
cosmintr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 22 October 06 ![]() |
Eu am discuri si placute TRW, le-am pus de mai mult de un an, merg excelent franele. Cand am desfacut discurile vechi am distrus suruburile, am mers la reprezentanta si au pus altele noi. Este clar ca trebuie inlocuite deoarece se c-am strica capul la desfacere. La mine, pe ambele parti au fost intepenite.
|
--------------------
Dacia
MCV 1.5 dci
2006 Laureate
|
|
adyprico |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 13 April 09 ![]() |
Salutare,
Ce vaselina de temperatura ridicata imi recomandati si de unde o iau, ca vreau sa o folosesc ca sa gresez in zona discului. Multumesc |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Am tot citit prin topicul asta dar nu am gasit ce ma intereseaza de la discurile de frana.
Masina in cauza e un Logan 1.6 din 2005 care am inteles ca vine din fabrica cu discuri pline de 259 - 260 mm in diametru. Desigur ca m-ar coafa un upgrade la discuri ventilate de van, dar asta implica si alti etrieri, portetrieri care se materializeaza in costuri suplimentare pe care nu mi le permit. Asa ca ma intereseaza ce discuri pline stock sa iau ? Tot ce ma intereseaza de la discuri este durabiliatatea in timp si folosinta. Deci caut o pereche de discuri fiabile dpdv al uzurii impreuna cu niste placute de preferat fara insertii metalice ( ideea e sa se duca ele in timp si nu discul in timp ) nepunand atat de mare accent pe performante in franare. De exemplu la berlina am folosit disc uri ATE + placute TRW ( textura fara insertii metalice ) dar nu am facut mai mult de 20k ca sa imi dau seama cat au tinut / or sa mai tina discurile. Deci fiind novice in materie de Logan astept pareri. This post has been edited by the fast and furious: 7 Jan 2013, 20:43 |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
Eu sunt multumit de trw , si de pret si de performante , asa ca recomand
![]() |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
O recomandare pt discuri ventilate cu pretul max de 250 buc si cu ce placute sa le imperechez?
Multam |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
am gasit Disc frana BREMBO Max la 220lei ( dar aici imi este de zgomot ) . Disc frana ZIMMERMANN la 148 lei , Disc frana ATE la 179lei si brembo la 130 lei toate sunt ventilate doar max si ceva dungi pe el
![]() eee???? ceva ??? |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
vad ca numai eu am mai ramas aici
![]() azi am luat discuri ate ventilate de 259 si lichid frana ate Blue Racing DOT 4 si acum nu stiu cu ce placute sa le imperechez ??? sa fie ate sau ferodo si ce tip ( model) ???? |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
De cand nu mai detine lumea berline care sa se strice, nici nu mai se sta pe forum sa se intrebe una alta. Eu am luat pana la urma discuri pline Breckner si placute am pus ochii pe unele TRW la 60 ron sau Bosch la 55 . Trebuie sa mai caut dupa ce am citit pe aici si suruburi , discurile pe care le-am luat cu 50 ron bucata nu aveau. |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
care aveti sistemu de franare in stare ok pe discuri pline, si nu doriti upgrade-ul la discuri ventilate si alti etrieri vezi VAN,
puteti alege urmatoarea varianta de discuri pline http://www.daciashop.ro/frana/discuri-fran...uri-frana-sport merg foarte bine cu placute oleaca moi Ferodo Premier FDB1781 atentie, nu puneti placute tari ... desi vanzatorii ar recomanda, nu sunt chiar asa de compatibile ![]() This post has been edited by total: 3 Apr 2013, 20:41 |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
adyprico |
![]()
|
Salut,
Ce parere aveti de combinatia asta http://www.daciashop.ro/frana/discuri-frana/disc-trw-plin si http://www.daciashop.ro/frana/placute-sabo...ana/placute-TRW Cum vi se pare ca si calitate respectiv durabilitate in timp? |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
''suna'' bine.. sunt curios cine le monteaza primul si daca este multumit
![]() |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
nucu68 |
![]()
|
Adyprico
tot asa ceva mi-am montat si eu. Si pot spune ca merg foarte bine. Nu am probleme. Acum depinde si de stilul de condus. Eu am montat si senzorii de frana. Am tras ceva fire si acum stau linistit pana voi fi anuntat audio si acustic ca s-au dus placutele |
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
adyprico |
![]()
|
Pana la urma m-am hotarat si am achizitionat Discuri brembo pline de 259 si placute ATE. Sper sa fie o combinatie reusita si sa nu imi scartaie sau sa am ceva probleme.
Imi puteti recomanda un service ieftin si bun in Bucuresti sau prin imprejurimi . Am intrabat in stanga si in dreapta pe la vreo 3 service-uri si peste tot 150 de lei toata operatiunea (discuri , placute , lichid de frana) sincer mi se pare cam mult pentru o operatie ce tine maxim 1 ora. |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
darius82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 19 May 13 ![]() |
La Norauto ai incercat?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bleumineral |
![]()
|
Român și neștiutor Group: Members Posts: 168 Joined: 2 May 09 ![]() |
Sau mai bine fă-o singur... dacă e doar o oră. Și nu te costă niciun ban.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi gpl
2007 Laureate
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Poate fi chiar si mai putin, depinde ce scule ai... personal nu recomand nor auto... dar nici la reprezentanta nu imi place cum lucreaza... vezi ca sunt baieti pe forum care lucreaza bine si ieftin...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adyprico @ 19 May 2013, 07:38) Pana la urma m-am hotarat si am achizitionat Discuri brembo pline de 259 si placute ATE. Sper sa fie o combinatie reusita si sa nu imi scartaie sau sa am ceva probleme. Imi puteti recomanda un service ieftin si bun in Bucuresti sau prin imprejurimi . Am intrabat in stanga si in dreapta pe la vreo 3 service-uri si peste tot 150 de lei toata operatiunea (discuri , placute , lichid de frana) sincer mi se pare cam mult pentru o operatie ce tine maxim 1 ora. Iertatu-mi fie, insa daca ia o ora, nu vad de ce nu iai mataluta o berica, doua, un pretenar pe langa tine si nu-i dai bataie? Stii ce presupune schimbarea lichidului si aerisirea instalatiei? Stii ca discurile nu se schimba asa, din 2 miscari? Sti ca trebuie curatat butucul temeinic, gresat cu unsoare speciala, curatati etrierii si culisele, gresati cu unsoare speciala? O ora zici? Si daca discurile care n-au fost servisate pana acum (si cu siguranta n-au fost) nu se desfac? Daca se rup surubelele alea penibile? M-am chinuit la un moment dat cate o ora la fiecare disc doar sa scot prostiile alea de surubele, pentru ca dobitocii mecanici le-au strans in dusmanie. N-au inteles ca alea sunt suruburi de fixare, si nu de forta. Eu, acasa la mine, fara 150lei pentru o astfel de operatiune nici nu deschid trusa de scule. Stiu ce trebuie sa fac si de aceea ma dau asa mare ![]() This post has been edited by Dsign: 20 May 2013, 21:56 |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
nucu68 |
![]()
|
Intr-adevar. Si eu am avut de tras cu un surub, de am zis ca nu il mai scot. Am povestit mai sus ce am patit. Daca scapi de ele, apoi restul merge usor. Eu nu am probleme cu franarea. Dupa ce am facut schimbul de discuri si placute TRW, am verificat la un service si a iesit in paramentri normali. Dar vorba lui Dsign, fara 150- 200 lei nu cred ca se baga nimeni. Mie mi-au cerut la un service 300. Exagerat. Si asta m-a determinat sa fac singur schimbul.
|
--------------------
Dacia
Logan GPL
2007
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Cum ziceam si mai sus, depinde foarte mult si de scule... poti sa fii in service sau in fata blocului, un tarod (de exemplu) la momentul potrivit te scuteste de niste dureri enorme de cap... asta fiind exemplu personal chiar..
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
la voi cât au ținut discurile? Mă apropii de 70 k și trebuiesc schimbate. Mă așteptăm să ducă mai mult. Am cerut oferta la service dacia local și am primit 450 lei pt discuri ventilate. Dacă mai pun și un set de plăcute ajung la 600. Păreri?
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am ajuns la 74.000 kmp si un pic.
Discurile nu au uzura ajunsa la limita dar sunt foarte ruginite pe interior (discuri ventilate). Daca bag o surubelnita pe interior, ies foarte usor bucati mici de rugina. ![]() Placutele mai duc vreo 20.000 km. Pe cele care au venit pe masina le-am schimbat la 50.000 km. Am pus Ferodo FDB845. Franeaza foarte bine cu placutele astea raportat la stilul meu de condus (prudent si fara vitejii in trafic ![]() La 80.000 km cred ca o sa fac schimbul de discuri + placute. Placutele deja le-am luat. Am cumparat TRW GDB1634 cu vreo 120 lei. Ma mai gandesc pana in toamna daca pun discuri ATE la vreo 350 lei setul (codul ATE 24.0121-0106.1) sau TRW la vreo 250 lei setul (codul TRW DF2586). |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si discurile noi se vor face rapid ca cele vechi. Rugina aia e rezultatul supraincalzirii discurilor (uneori pina la rosu) si racirilor succesive, combinate cu apa care sare de la roti. Daca nu s-au subtiat, le poti lasa in pace.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:16 |