distanta legala fata de retele de inalta tensiune
![]() ![]() ![]() |
distanta legala fata de retele de inalta tensiune
mihail75 |
![]()
|
||
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.180 Joined: 29 May 06 ![]() |
Ca sa nu te frigi, pune-l pe proprietar sa ceara la primarie un certificat de urbanism. Acolo ar trebui sa-ti scrie toate restrictiile care exista pe acel teren.
Daca proprietarul nu vrea sa ceara certificat de urbansim, atunci e clar ca e teapa. Pentru problema cu reteaua, intreaba la autoritatea de sanatate pubica, ei ar trebui sa stie daca e nociva sau nu apropierea de acea retea pe teren lung. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Probleme in a construi casa nu cred ca vei avea, iti fac poze cu case facute la doi metri de o linie de inalta tensiune, si pe deasupra curtii trec ditamai firele. Nasol e cu zgomotul, care nu se aude mereu(nu stiu de ce), asta am testat de cateva ori printr-o padure unde opresc sub niste linii de genul. Adica cand se auzea chiar tare un zumzait enervant, cand nu se auzea nimic.
Si mai sunt aia care spun ca nici nu e sanatos. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu-ti lua teren asa aproape de liniile de IT daca tii cat de cat la sanatatea ta pe termen lung.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mihail75 |
![]()
|
1. influenteaza (sanatatea) chiar daca e la 150-200 metri?
2. faza e ca proprietarul si o agentie imobiliara (intermediarul) au parcelat locul in jde mii de loturi. pot sa le cer sa scoata certificat de urbanism pe un lot? P.S. pentru ieseni: locul e in Breazu, pe dreapta, cum iesi din sat, inainte de padure. |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Topicl de pe softpedia am vazut ca l-ai gasit
![]() Si, off-topic? Cat e mp de teren acolo (si cat e lotul de mare?). Pe de alta parte, sa nu patesti ca unii in Bucium, au luat parcele de 500mp si acum stau mai inghesuiti decat la bloc ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.174 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
niste chestii care va poate fi de ajutor
Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
mihail75 |
![]()
|
normele tot nu le-am aflat. am cautat pe google, nimic.
bygy, merci. maine ma duc sa estimez mai bine distanta dintre loc si retea. totusi, impactul poate fi asa mare si la 100-150 sau chiar 200 de metri? |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.174 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
o sa ma interesez si iti spun cred ca miine seara
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
ca sa aflii cel mai sigur, trebuie un aviz de amplasament de la sc electrica.
trebuie sa te duci cu actele terenului si eventual cu un certificat de urbanism. in aviz aflii ce fel de retea electrica este acolo, protectia ei pe o parte si pe cealalta in metrii. totodata aflii si daca obtii aviz favorabil de la ei, in cazul in care vrei sa autorizezi vre-o constructie. |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
mihail75 |
![]()
|
care acte, ca nu am cumparat inca!
am fost din nou acolo. NU E SUB liniile de inalta tensiune, ci la cca. 150 metri in lateral. Cred ca se poate construi pentru ca la sosea, unde linia traverseaza in cealalta parte, vad o fisie cam de 10-15 m. lasata libera de o parte si de alta. Atit. Firele chiar trec acolo pe deasupra unor curti. Ma gindesc insa: la 150 m. mai influenteaza negativ asupra sanatatii? Stiu ca parerile sunt impartite. In Iasi, in cartierul Alexandru, o linie asemanatoare trece printre blocuri de 10 etaje si nu am auzit sa fie imbolnaviri in masa acolo. Vreau insa sa fiu cit de cit sigur ca nu investesc banii aiurea. p.s. cred ca e linie de 110 kv (nu sunt stilpi din aceea imensi). din pacate, oricit am cautat pe net nu am dat de o harta a retelei in romania, sa ma lamuresc. |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Uite ce zice Regulamentul local de urbanism Sibiu:
QUOTE De-a lungul linilor electrice aeriene este necesar a se respecta un culoar de protectie de : - 20 m pentru LEA 20 kV - 30 m pentru LEA > 20 kV Dar poate pentru tensiuni de 110 kV si mai mari exista o alta reglementare. Intreaba (in scris) si la Electrica. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
mihail75 |
![]()
|
inca o precizare: terenul e momentan in extravilan. acum sunt depuse actele ca intreaga zona sa treaca in intravilan. sunt deja 3 case construite in apropiere si tinind cont ca e intr-un sat de linga Iasi (nu tine de oras) aceasta trecere nu cred ca va fi o problema.
This post has been edited by mihail75: 19 Oct 2007, 11:39 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
am vazut pe discovery ca daca ai casa aproape de liniile de inalta tensiune te poti trezi cu fantome in casa
![]() Asta e.. te obisnuiesti ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
stimate coleg.
te duci la electrica in raza careia apartine terenul.....dai o bere lu mesteru de acolo.....si iti spune ce linie este.....si mai simplu...scrie pe stalp ce linie este...pentru distante poti sa intrebi tot acolo..sau/si.....la serviciul avize...... daca vrei poti sa faci si pe cale legala..ceri aviz de amplasament....pt terenul respectiv.......platesti taxa.....si mai dai si tu ceva sa mearga mai repede.... This post has been edited by b76bgaarh: 19 Oct 2007, 12:37 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.180 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(mihail75 @ 19 Oct 2007, 01:21) Repet, nu crezi ca ar fi mai bine sa te adresezi autoritatii care se ocupa cu santatea publica, adica Autoritatea de Sanatate Publica Iasi si sa-ti comunice ei daca e bine sau nu sa-ti faci casa in apropierea liniei de inalta tensiune? Uite, au si site http://www.dspiasi.ro/ Sau vrei sa-ti scriem noi cererea? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
atentie mare. Spui ca terenul este in extravilan. Singura modalitate de a trece un teren in intravilan este intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal in care sa se avizeze conditiile de construire. dureaza ...
Conditiile de construire vor respecta eventualele protectii, restrictii pentru terenurile studiate. de obicei terenurile din extravilan au deschidere la drumuri de exploatare care sunt de ~4m. terenurile vor fi introduse in intravilan doar daca, caile de acces vor respecta dimensiuni minime pentru strazi din intravilan. adica treb sa respecte un anumit profil minim. asta se face prin exproprieri, sau cedare de teren.... Afla cine face acest PUZ gaseste arhitectul care il intocmeste si afla ce restrictii, si de ce natura ai ptr terenul tau. daca puz-ul s-a aprobat regulile de construire sunt vizate spre neschimbare, vei afla cat de mare poti sa iti faci casa, ce regim de inaltime ai . s.a.m.d. un teren nu e o investitie mica, afla cat mai multe, inainte de a cumpara, sfatul meu ![]() daca aflii ca pierzi niste teren sau exista vre-o problema mai poti negocia /mp pretul . aa, si parerea mea. dc ai 150 -200 de m pana la LEA 110kv( linia electrica) nu e nici o probl, nici cu sanatatea. eu nu as renunta doar datorita acestui lucru. This post has been edited by david79: 19 Oct 2007, 13:55 |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
mihail75 |
![]()
|
am fost la primarie si am aflat ca baietii care vind nu stau degeaba. Un PUZ e pe ordinea de zi si urmeaza sa treaca terenul in intravilan. De asemenea, azi pe teren era un excavator care facea drumul de acces. Pozitia zonei e destul de buna si cred ca dupa ce se obtine acel PUZ va creste pretul. De partea cu liniile de inalta tensiune nu trebuie sa imi fac griji. Am gasit un lot ce e cam la 200 m si nu exista sigur nici o restrictie. V-am spus deja ca in apropiere, la sosea, unde linia traverseaza in cealalta parte, e o fisie cam de 10-15 m. lasata libera de o parte si de alta. In rest, firele chiar trec acolo pe deasupra unor curti . Eu nu o sa am asa ceva deasupra curtii mele. Oricum pina la casa mai e ceva drum, poate nici la anul nu ma apuc.
<span class='edit'>20 Oct 2007, 18:21:</span> studiez chestiunea posibilei influente a retelei (in engleza, ca in romana nu e mai nimic). momentan am aflat ca testele pe sobolani nu au evidentiat nimic http://209.85.129.104/search?q=cache:MSneM...clnk&cd=3&gl=ro si http://www.annalsnyas.org/cgi/content/abstract/502/1/55 in fine http://www.bmj.com/cgi/content/abstract/313/7064/1047 e cel mai revelator. This post has been edited by mihail75: 20 Oct 2007, 20:06 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
mihail75 |
![]()
|
pina la urma am abandonat ideea cu acel teren; cu toate ca se putea construi, e mai bine pt. linistea mea si a familiei mele sa nu fiu asa aproape de reteaua electrica de inalta tensiune. am gasit un teren mai bun, aproape de padure (si de utilitati).
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
treaba sta in felul urmator... in RO exista normative care reglementeaza atat distantele de coexistenta a liniilor electrice fata de alte constructii cat si zonele de protectie si de siguranta... dar toate sunt date din punctul de vedere al retelei...
>>> Ord. 04 /2007-Normei tehnice privind delimitarea zonelor de protectie si de siguranta aferente capacitatilor energetice (fisier atasat) >>> Ord. 32 /2004 - Normativ pentru constructia liniilor aeriene de energie electrica cu tensiuni peste 1000 V - NTE003/04/00 (il descarci de aici: http://www.anre.ro/documente.php?id=252 ) pe de alta parte cercetarile facute de-al lungul liniilor electrice pot pune in evidenta, prin masuratori, marimea campului electromagnetic la nivelul solului sau la o inaltime deasupra solului, la diferite distente fata de axul liniei... din proprie experienta iti pot spune ca, in conditii experimentale, pentru o linie aeriana de 110 kV, campul electromagnetic generat de linie cu manifestarea "efectului Corona" (zumzaitul care se aude cateodata), se reduce la mai putin de 5% din cat este sub linie in cca 25 m.... ramane de vazut daca totusi acest nivel e considerat sigur pentru activitatea umana permanenta... aici intervin cercetarile medicale parerea mea este ca o distanta de 50 m de axul unei linii electrice de 110 kV este mai mult decat suficienta pentru a asigura un trai normal pentru cei care construisc o casa. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mihail75 |
![]()
|
in fine a venit si raspunsul de la electrica (prea tirziu):
"Am transmis intrbarea dvs. colegilor de la centrul de 110kV si am primit urmatorul raspuns: Distata trebuie sa fie de 18, 5 m din axul LEA 110 kV pana la cea mai apropiata constructie." |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 07:08 |