Acte restaurare
Acte restaurare
leftermihail |
21 Nov 2016, 19:38
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 6 August 16 |
|
||
--------------------
dacia
1300
1973
|
|||
harby ;)) |
21 Nov 2016, 20:18
|
Membru Group: Members Posts: 1.361 Joined: 3 July 12 From: Pitesti |
Important e sa o treci la impozit. Si poti incepe restaurarea, ca nu te conditioneaza nimeni sa o inmatriculezi intr-un termen de, ci trebuie declarata la impozit pe numele tau. De preferat ar fi sa o restaurezi, daca nu este intr-o stare pretabila pentru atestat.
Eu unul asa am facut. Am 2 din Dacii doar la primarie, urmand ca dupa atestare sa le inmatriculez. Asteptam poze cu masina si un topic cu restaurarea. |
--------------------
Renault 12 Gordini
Pontiac Firebird
1972, 1980
|
|
b06fcn |
21 Nov 2016, 21:15
|
DOCTOR Group: Members Posts: 5.815 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati |
Subscriu, important este sa treci masina la fisc pe numele tau in termen de 30 de zile de la achizitie, dupa care te ocupi sa o restaurezi, odata restaurata o atesti si o treci pe numele tau fara plata timbrului. Eu asa am facut cu Lada din semnatura, m-am impotmolit dupa inregistrarea la fisc, din lipsa de timp.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
leftermihail |
26 Nov 2016, 17:17
|
merci de raspunsuri. acum revin cu alta intrebare: masina a avut un singur proprietar in acte, dupa decesul acestuia a fost cumparata de o persoana, care a tinut-o 3 luni fara sa o inscrie la fisc pe numele sau, apoi a intrat in proprietatea mea.
credeti ca o sa am probleme cand o sa ma duc la fisc? multumesc. |
--------------------
dacia
1300
1973
|
|
maho |
26 Nov 2016, 17:46
|
Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.164 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic |
Probabil ca da; nu-i o masina noua, vanzatorul ar fi trebuit sa vina la vanzare si cu certificatul lui de neurmarire fiscala (se scoate de la impozitul lui, se baga impozit la tine), daca a cumparat-o cu acte in regula si forme legale, ceeace se pare ca n-a fost cazul. Ce acte de proprietate avea vanzatorul pe masina?
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Ov |
28 Nov 2016, 09:28
|
Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.483 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti |
daca ai contract de vanzare cumparare intre tine si mostenitori si fisa de inmatriculare vizata de adm financiara a acestora atunci nu ai nicio problema
o alta varianta era ca intermediarul sa o fi bagat la el la fisc, tu sa fi facut V-C cu el si fisa de inmatriculare sa fie intre tine si el cu fiscalul de la el daca nu ai fiscal de niciun fel (gen daca nu s-a facut succesiunea) ai pus-o , trebuie sa dai de mostenitori si sa obtii fiscalul de la ei |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
maho |
28 Nov 2016, 12:35
|
Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.164 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic |
Pai zice ca
QUOTE(leftermihail @ 26 Nov 2016, 17:17) dupa decesul acestuia a fost cumparata de o persoana deci el n-a cumparat-o de la mostenitori, ci de la un intermediar. |
--------------------
Dacia
1310
|
leftermihail |
2 Dec 2016, 23:09
|
Am aflat pana la urma povestea. Proprietarul initial (cel din acte) a vandut masina unui "nene", s-a incheiat un contract V-C, fara a-i inmana si fisa de inamtriculare si a o scoate de la fisc. Nici pe talon nu a scris ca a instrainat-o cuiva.
"Nenea" a tinut masina 3 luni, fara a incerca sa o inscrie, apoi mi-a vandut-o mie. Pana la urma am dat de vechiul proprietar, cel din acte, si o sa inchei cu el un alt contract de V-C, cu data curenta, si facem si o vizita pe la Directia de Impozite si taxe, sa scoata si certificatul fiscal, si sa puna primaria si o stampila de contractul de V-C. Merci de raspunsuri. |
--------------------
dacia
1300
1973
|
|
Mihai,ro |
7 Dec 2016, 16:29
|
om Group: Members Posts: 218 Joined: 24 December 12 From: Pitesti |
salutare co-forumisti, acum ca s'a rezolvat cu problema omului, revin si eu cu o intrebare si ma gandesc ca n'are rost sa deschid alt topic pt asta.
Deci, am dat peste o dacie care sta in garaj de aproape 10 ani.. proprietarul de drept al masinii e decedat. Traieste doar sotia acestuia cu care am vorbit si nu se poate deplasa, fiica lor e in afara.. vine odata pa an in tara. Intrebarea mea este: Cum fac sa cumpar masina de la femeie avand in vedere ca nu are acte de mostenire a bunului si nu se poate deplasa? Multumesc pt ajutor! |
--------------------
()DACIA
1300
1974() /(__)≡≡≡U≡≡≡(__)\
\===[]====[]===/ |
|
maho |
7 Dec 2016, 17:36
|
Trebuie sa-si faca intai succesiunea si partajul (ca sa reiasa clar cine-i proprietarul masinii, baba sau fiica), doar dupa aia o poti cumpara, legal. Sau, poti risca cu un antecontract la notar, si sa-i dai babei un avans; masina va intra in posesia ta doar dupa ce-si fac succesiunea si platesti lichidarea.
|
--------------------
Dacia
1310
|
BLUE R 19 |
7 Dec 2016, 20:08
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti |
Corect trebuie sa afli daca au facut succesiunea, daca au certificat de mostenitor si daca masina este inclusa in masa succesorala...ca poate au uitat de ea...
sau daca o poti cumpara de la batran , contractul ai putea sa-l faci la un birou de acte...este mai greu apoi sa o scoti de la primarie si sa obtii certificatul, daca este undeva la tara si functionarul cunoaste bine familia se poate. Daca n-au facut succesiunea si spui ca batrana nu se deplaseaza, nici nu cred ca mai au de gand, urmand s-o faca la "oferta" dupa ce "pleaca" si dansa. This post has been edited by BLUE R 19: 7 Dec 2016, 20:33 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
Mihai,ro |
7 Dec 2016, 20:29
|
om Group: Members Posts: 218 Joined: 24 December 12 From: Pitesti |
maho
BLUE R 19 Am inteles, multumesc pt promptitudine si raspuns! Sanatate si totate cele bune! Sper sa reusesc ca masina e bunicica e destul de originala, vopseaua e originala in mare parte, are niste "retusuri" facute de femeie pe unde a aparut rugina si retusurile respective's facute cu oja (vopsea de dat pa ghiare).. |
--------------------
()DACIA
1300
1974() /(__)≡≡≡U≡≡≡(__)\
\===[]====[]===/ |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th November 2024 - 11:54 |