Senzori parcare, Pentru parcari cu spatele
Senzori parcare, Pentru parcari cu spatele
vv |
30 Sep 2004, 16:07
|
||
dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX
|
|||
Andu |
30 Sep 2004, 17:10
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti |
Mai exista un set in Praktiker al carui montaj nu va afecta masina prea tare. In cazul acestuia senzorii sunt montati intr-o banda autoadeziva care se lipeste pe bara masinii, nemaifiind nevoie sa o gauriti. Problema e ca astia erau vreo 5 mil sau chiar mai mult. Despre modificari, imagineaza-ti ca tre' sa tragi niste fire din spate pana in fata.
|
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
claus |
1 Oct 2004, 10:44
|
private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti |
cum ma sa lipesti senzorii ???
traim in romania.. sunt sigur ca asta va afecta senzorii lipiti pe bara .. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Ake |
6 Oct 2004, 17:34
|
Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti |
Am auzit ca la spalatoria de la intersectia Ardeleni cu Mosilor monteaza unii cu preturi intre 80 si 120 euro. Daca cineva din cei interesati are drum pe acolo, poate ne da niste detalii.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
vad |
9 Oct 2004, 20:46
|
Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti |
senzori de perimetru in targ la vitan, de toate tipurile si modelele in bara, pe bara, lipit, ingropat, cel mai scump set 3 000 000 cu tot cu montaj, cred ca ar fi foarte buni, eu unca nu m-am obisnuit cu parcarea cu spatele mai ales ca mi se pare ciudat sa ma uit in oglinzile laterale cand parchez!
off topic: tot aici deschidere portbagaj fara a renunta la butuc la 650 000 ! This post has been edited by vad: 9 Oct 2004, 20:49 |
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
VeNoM386 |
15 Nov 2004, 11:50
|
Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti |
So ? Care si-a pus asa ceva si de unde ? Ma intereseaza si pe mine.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
adso |
15 Nov 2004, 12:22
|
Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 |
curiozitate: cum te avertizeaza cand te apropii prea tare?
este exclusiv sonor? exista si markeri visuali? daca da, cum arata displayul si unde se monteaza? |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
macreanudj |
26 Nov 2004, 18:19
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 November 04 |
si pe mine ma intereseaza chestia asta cu avertizarea am vazut la cineva care avea niste leduri care se aprindeau pe masura ce se apropia de obstacol era interesant dar se auzea tare nasol |
--------------------
LOGAN
Logan 1,6 Ambition
- DJ 18 MCR
|
|
MoneyTalks |
27 Nov 2004, 00:33
|
- Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland |
La masinile care au in dotare acesti senzori, avertizarea este exclusiv sonora.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Alex10 |
8 Dec 2004, 22:02
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 22 November 04 From: Bucuresti |
Cred ca aproape toti am avut probleme cu vizibilitatea prin luneta sicred ca toti ne-am gandit la solutia asta, dar va veti obijnuii. senzorii nu prea cred ca merita deoarece cred ca un stalpisor din ala mic si nenorocit pe care il iei cu coltul barii sau cu aripa spate (Poveste adevarata) nu va fi sesizat (parerea mea).
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6
- ........
|
|
Ake |
8 Feb 2005, 13:23
|
Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti |
Pana la urma nu si-a montat nimeni sistemul? Indiferent daca pe Logan sau altceva.
N-as vrea sa fiu primul care experimenteaza trasnaia. Eu in general nu cred ca voi avea problemela parcare, dar sotia are dificultati si la DSN , mai mica si cu vizibilitate mai buna, asa ca la LGN cred ca i-ar prinde bine |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
bassfreak |
8 Feb 2005, 16:23
|
Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti |
solutia pe care o sa o adoptez eu va fi o camera de filmat montata in spate undeva si un display LCD pentru a afisa imaginea, plasat undeva pe bord.
am lcd-ul, mai trebuie timp si sa cumpar si montez o camera pe spate. m-am gandit sa o montez undeva in bara. ar mai fi utila o camera care sa filmeze din partea dreapta a masinii in fata (plasata in oglinda retrovizoare eventual) cred ca este solutia cea mai buna.. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
skoda |
8 Feb 2005, 18:29
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 10 October 04 |
Plus o farfurie zburatoare in miniatura care sa decoleze din portbagaj si sa ofere de sus o imagine video de ansamblu.
Am farfuria, mai trebuie sa vad cum o fac sa zboare si sa ma filmeze... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
collinro2 |
8 Feb 2005, 21:09
|
Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi |
in my opinion, o sa va obisnuiti cu parcarea. Eu am avut pina ieri Cielo hatchback, ce oferea aceeasi vizibilitate prin luneta ca loganul, si nu am avut probleme niciodata dupa o perioada mica de adaptare. Faceti ca la camion, cu oglinzile laterale!
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
FotoGabi |
8 Feb 2005, 23:15
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 5 January 05 |
Pentru cei ce dores senzori de parcare sunt cateva link-uri aici:
http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...pc=X&~cookies=1 http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...pc=X&~cookies=1 http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...pc=X&~cookies=1 http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...pc=X&~cookies=1 Primul este cel mai ieftin 40 euro Al doilea cu 4 senzori 80 euro Al treilea in oglinde se afiseaza distanta pana la obstacol 100 euro Ultimul este cu camera alb/negru mai mult pentru camioane (LKV) Montarea la primul se face fara a gauri bara! Pa si pe curand ! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- HD 06 KGA Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
|
|
FotoGabi |
8 Feb 2005, 23:17
|
Scuze dar am sa postez scanari!
! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
|
|
FotoGabi |
8 Feb 2005, 23:30
|
Cine este interesat de asa ceva sa-mi spuna!
Attached thumbnail(s) Copy_of_scan0005.jpg ( Size: 15.83k ) Number of downloads: 7309 scan0006.jpg ( Size: 43.17k ) Number of downloads: 7390 scan0007.jpg ( Size: 294.62k ) Number of downloads: 7109 scan0008.jpg ( Size: 69.72k ) Number of downloads: 7009 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
|
|
marksman |
8 Feb 2005, 23:49
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.547 Joined: 1 November 04 From: sat |
QUOTE(skoda @ 8 Feb 2005, 18:29) Plus o farfurie zburatoare in miniatura care sa decoleze din portbagaj si sa ofere de sus o imagine video de ansamblu. Am farfuria, mai trebuie sa vad cum o fac sa zboare si sa ma filmeze... ntz, ntz, ntz... Da-mi camera video si monitorul LCD, ca iti fac montajul si-ti arat ca este posibil ce a zis bassfreak. Exista camere a/n (am avut la un moment dat asa ceva in posesie) care au electronica pe o placuta de arie aproximativ 8-10 cmp si au iesire la 0.7 Vv (care daca-mi amintesc eu bine este standard pentru intrarile video). Din amintiri citez, erau cam 50 DM. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot
|
|
KNIGHT_C |
9 Feb 2005, 01:04
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti |
Eu am senzori de parcare si sunt foarte multumit de ei.
Nu va bazati ca va veti descurca pentru ca si eu eram f. sigur pe mine si cand m-am urcat in ea mi-am dat seama ca in spate sunt cam multe zone pe care doar ti le imaginezi. Acum nu ma mai uit decat in oglinzi si cate putin in display-ul senzorului pentru a vedea care din zone e expusa. Alex10 > ba tocmai ca vede si stalpisorii aia mici care iti zgarie aripa si uneori ajung sa sparga spoilerul. Parerea mea - Merita pusi ! |
--------------------
DACIA
LOGAN Ambition
2004
- B 40 ZZZ Nu judecati oamenii dupa hotararile si faptele lor inainte de a intelege conjuctura in care le-au luat respectiv facut.
|
|
bassfreak |
9 Feb 2005, 01:20
|
Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti |
mini-camera audio-video alb/negru - 600.000
mini-camera audio-video color - 900.000 mini-camera video infrarosu - 1.900.000 iesire pe mufa rca, semnal video compozit (sau svideo) pe mufa RCA, se leaga direct la intrarea oricarui dispozitiv LCD proiectat in acest sens cred ca sunt mai ieftine decat farfuriile care decoleaza din capul lui skoda.. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
FotoGabi |
9 Feb 2005, 10:17
|
QUOTE(bassfreak @ 9 Feb 2005, 01:20) mini-camera audio-video alb/negru - 600.000 mini-camera audio-video color - 900.000 mini-camera video infrarosu - 1.900.000 iesire pe mufa rca, semnal video compozit (sau svideo) pe mufa RCA, se leaga direct la intrarea oricarui dispozitiv LCD proiectat in acest sens cred ca sunt mai ieftine decat farfuriile care decoleaza din capul lui skoda.. De ce nu scri cat costa un monitor LCD??? ! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
|
|
mig |
9 Feb 2005, 10:34
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 21 September 04 From: Cluj-Napoca |
Monitor LCD, 4.439.700 LEI (pretul include TVA) aici
|
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
|
|
FotoGabi |
9 Feb 2005, 12:00
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
|
|
collinro2 |
9 Feb 2005, 17:24
|
Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi |
@knight_ C: poate spui ci cit te-a costat, si eventual o poza cu displayul, unde l-ai pus in masina, ca sa nu arate taranesc, etc.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
bassfreak |
9 Feb 2005, 18:58
|
Nu spun cat a costat LCD-ul pentru ca deja il am, este un televizor portabil cu LCD, deci are si Tuner TV.
In plus de asta are o intrare pentru semnal video. Am demontat aparatul si am separat LCD-ul propriuzis de placa electronica a tuner-ului, inlocuind folia flexibila de la LCD cu un cablu panglica de lungime mai mare pentru a putea monta ecranul la o oarecare distanta. (Acest LCD l-am folosit cu succes pana acum intr-un videoproiector home-made, cu semnal din iesirea TV-OUT a placii video din calculator) nu l-am montat inca pe masina deoarece trebuie sa ii construiesc intai o carcasa durabila si sa studiez modul de integrare in bord. Am mai multe variante de montare: 1. construiesc inca o palarie mai mica, asemanatoare cu cea de la ceasurile bordului si o plasez deasupra aeratoarelor centrale (cum sunt intalnite la majoriatea masinilor de teren pentru diverse indicatoare) 2. in locul unde ar trebui sa fie airbag pasager 3. gaurita o fanta in bord deasupra aeratoarelor centrale (intre aeratoarele centrale si fanta pentru dezaburire parbriz) daca ar fi loc, si facut sa gliseze pe verticala acolo |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
marksman |
9 Feb 2005, 19:10
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.547 Joined: 1 November 04 From: sat |
@bassfreak: de unde pot cumpara si eu o minicamera a/n la 600k ?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot
|
|
KNIGHT_C |
10 Feb 2005, 00:35
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti |
I-am pus cand am cuparat masina, adica atunci cand am ridicat-o erau montati deja, ca si alarma de altfel.
Display-ul este cam de 5 x 2 cm si mi l-au lipit pe parbriz deasupra oglinzii, iar senzorii, 4 la numar, sunt dispusi la distanta egala pe bara din spate de asa natura incat acopera un unghi de 120 de grade in spatele masinii. Pretul a fost f. piperat pentru ca l-am luat de la dealer (in speta Dacia Vanzari Speciale Floreasca) adica 195 EURO cu tot cu TVA si montaj. Dar, se gasesc si pe la 100 si un pic cu tot cu montaj, ca stiu ca m-am uitat pe net dupa aceea si am descoperit ca am dat la alarma, la senzori, la modulul de ridicare a 2 geamuri cand armezi si la modulul de deshidere portbagaj cam vreo 200 Euro in plus. This post has been edited by KNIGHT_C: 10 Feb 2005, 00:37 |
--------------------
DACIA
LOGAN Ambition
2004
- B 40 ZZZ Nu judecati oamenii dupa hotararile si faptele lor inainte de a intelege conjuctura in care le-au luat respectiv facut.
|
|
Babooli |
20 Feb 2005, 01:39
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 10 February 05 From: Ploiesti |
FotoGabi marfa rau pozele alea de pe site-ul tau (mai ales cele cu masini) tine-o tot asa
|
--------------------
Dacia
BreaK
- PH-YY-YYY Schimb coli A4 cu Audi acelasi model + diferenta
|
|
FotoGabi |
20 Feb 2005, 21:47
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
|
|
Bobaru79 |
23 Feb 2005, 16:53
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 November 04 |
Sunt si eu interesat de acest subiect si am efectuat niste cautari pe web si iata ce am gasit http://www.senzoriparcare.go.ro/
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd January 2025 - 01:00 |