inundatie vecin
![]() ![]() ![]() |
inundatie vecin
dandee |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Asiguratorul are treabă cu proprietarul.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
whitecar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 6 January 07 From: BUCURESTI ![]() |
Am rasfoit citeva din postarile tale pe forum inainte de-a scrie in acest post.
Pari un tip cu moralitate si principii dar si pareri despre legi si aplicarea lor.In unele situatii spui sa ridicam capul din pamint si sa vedem realitatile si bulibaseala legislativa. La subiect acum. 1.Stai cu chirie fara acte -fentezi legilatia(proasta cum e ea) 2.Se intimpla un incident si tu bagi capul in pamint ca strutul neavind curiozitatea sa vezi ce daune sau produs ( e vina lor ca nu au asteptat sa iti faci curaj sa suni la vecinu) 3.Ei sunt MARLANI ca nu te cauta cu capul plecat invitindu-te cind ai tu timp si dispozitie sa vezi ce daune sau produs ,iar culmea isi rezolva problema legal prin asigurator. -vecinul tau poate a cumparat acel apartment si a investit ceva bani in renovarea lui ,nu e normal in situatia creeri de daune sa incerce sa recupereze o parte din ele. 4.Vecinul (asiguratorul)se intrepta cu recuperarea catre propietar.Iata cum ai scapat si de data aceasta de raspundere si umilita de-a recunoaste ca s-a produs un eveniment in care esti implicat folosind acel apartament. Acei MARLANI care sint propietari au obligatia prin lege(proasta si de data asta pentru tine) sa fie constituiti in Asociatie de Propietari (cu drepturi ,obligatii si indatoriri conform legii in baza caruia sau constituit ) asa e o lege in Romania (gogu te poate ajuta la lectura) Vecinul tau a actionat elegant cu legea in mina ,fara scandal ,a rezolvat problema IAR TU AI SCAPAT de plata unei daune.Acum astepti cuminte cu capul in pamint asa cum ai facut si dupa incident ,sa vezi care vor fi consecintele pentru tine si cauti raspunsuri pe forum pentru a vedea cum mai fentezi odata pe MARLANI. IMPORTANT -nu uita sa iti saluti vecini cind ii intilnesti ,dar cu capul sus ,demn si mindru ca ai scapat de data asta. CONCLUZIE-Nu VEI PLATI NIMIC decit daca propietarul apartamentului in care locuiesti te va pune la plata . MORALA -ai grija la moralitatea pe care o afisezi ,se pare ca in acest caz lipseste cu desavirsire. Ps.Am folosit majuscule pentru cuvintul marlani pentru ca rasfoind postarile tale am vazut ca ai o placere cind il folosesti si capeti o aura justitiara. Pentru cei care vor citi acest post ,va rog sa rasfoiti postarile anterioare ale colegului nostru de forum (dar nu cele din sectiunea tehnica).Dupa care sa evaluati postarea mea in acest topic. ORI SUNTEM MORALI ,ori nu mai suntem. |
--------------------
ex Dacia Break
1310 Cli
2000 Logan 1,4 Laureat 2005
""Invata din greselile altora ,caci nu poti intr-o viata sa faci toate greselile"" |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Fa si tu diferenta intre s-au si sau.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
S-au ce?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Mama ei de gramatica....
Lasand totusi asta la o parte, nu chiriasul fenteaza legea in primul rand ci proprietarul. Proprietarului probabil ii convine sa nu aiba contract cu chiriasul din mai multe motive: ca sa nu plateasca impozit pe venitul din chirie, ca sa poata sa te dea afara si maine daca i se scoala (pt ca nu este legat de clauzele unui contract)...etc Pe de alta parte.....cand inunzi pe cineva nu te duci sa vezi ce ai facut? Astepti sa vina ala la tine? Bun, ala vine si nu ii deschizi. (poate chiar nu esti acasa). Nu e normal sa creada ca il eviti ca sa nu-i platesti daunele? Asiguratorul il va soma pe proprietar sa plateasca dauna, iar proprietarul ti-o va imputa tie probabil. Proprietarul stie de incident sau se trezeste direct dat in judecata? Daca nu stie, spune-i, ca sa poata sa ia legatura cu asiguratorul astfel incat sa rezolve amiabil, sa nu se ajunga la judecata. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
in majoritatea cazurilor firma de asigurare nu face nimic impotriva celui care produce evenimentul.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
de ce e nasol? cu contract stai altfel?
![]() la subiect: cu proprietarul va avea treaba carpatica. proprietarul poate sa iti ceara tie daunele. daca proprietarul are asigurare pentru inundatie la vecini scapa. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dacă ți-ai făcut timp să postezi pe forum, nu puteai să mergi până la vecinul păgubit și să-l întrebi de sănătate?
În general dialogul rezolvă majoritatea situațiilor de gen. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Nu ma intereseaza aspectele legale sau morale ale intamplarii, dar am o intrebare : de ce ar fi vinovat chiriasul ca se sparge o teava in baie ? Adica daca eu stau o saptamana la un hotel si se sparge o teava in baie sunt vinovat ?
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 8 Apr 2014, 20:28) Ce drepturi ai ? In afara de obligatia de-a cotiza in buzunarele statului roman mafiot? (ca banuiesc ca proprietarul iti va mari tie chiria cu valoarea impozitului platit). Iar "nimic" esti si intr-un caz si in celalalt ... Edit: nu ma refer la tine, postul e pur si simplu retoric ... This post has been edited by Tamango: 8 Apr 2014, 21:32 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Chiriașul nu e chiriaș pentru că locuiește acolo "incognito" recte "pe șustache". Da' propri'taru-i responsabil. Da' ca orice propri'tar, va voi să-și recupereze dauna. Di la cine? Di la așazisul chiriaș.
Vorbind serios, dacă apartamentul e asigurat, atunci asiguratorul suportă cheltuielile pentru că acea conductă s-a fisurat fără acțiunea voluntară a cuiva. Apoi, dacă vecinul de dedesubt ar fi deschis dosar de daună, cu siguranță cineva de la asigurări ar fi voit să vadă țeava infractoare. Oricum, ăsta e mai degrabă un caz de lipsă/proastă comunicare între vecini. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
care teava?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Care vecin?
|
--------------------
|
sorin1983 |
![]()
|
care baie?
|
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Teava se sparge impersonal. Asa ca nimeni nu e de vina si nici nu raspunde nimeni.
Ghinionul aluia de dedesubt ca celui de deasupra i s-a spart o teava. Soarta. Asa a vrut dumnezeu. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Asa i-a fost scris...mai bine zis.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
dandee |
![]()
|
Multumesc de pareri, m-au ajutat mult chiar daca am fost si criticat. Era de asteptat sa se lege de proprietar pe care cred ca vor sa se razbune. Am un fel de contract, insa nu unul la notar de aceea am zis ca nu am contract.
b34uen cam de pe la ce suma intervin asiguratorii? daca ar fi sa platesc macar sa stiu suma sa pot dormi noaptea pentru ca sunt in galeata cu banii. Eu nu stiu de ce nu au venit vecinii la mine, cert este ca nu a fost prima data in 3 ani (o data curgea filtrul si a doua oara cand am uitat apa la baie deschisa, iar scurgerea era infundata), insa in mod normal vii sa-mi spui poate e de la teava bagata prin faianta si eu nu stiu. Am fost f atent tura asta sa nu se mai intample pocinogu, iar de rupt s-a rupt dimineata cand eram in baie, deci nu a putut curge f mult. Ofticat sunt pe modul lor de lucru, puteau sa vina sa-mi explice ce vor sa faca si apoi vedeam la ce hotarere ajungem inclusiv sa repar eu (ca si chirias) ce am facut. <span class='edit'>8 Apr 2014, 22:29:</span> QUOTE(sorin1983 @ 8 Apr 2014, 21:58) teava mea! a proprietarului mai bine spus pe care tare il doare de ce are prin casa chiriasului. 8 Apr 2014, 22:33: care vecin! ala de dedesubt! This post has been edited by dandee: 8 Apr 2014, 22:33 |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dandee |
![]()
|
Nu, Markos s-a nimerit sa fiu acolo si sa cedeze anticul furtun. Noroc pt ca era de la apa calda.
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Era nasol daca era apa rece, puteai raci
![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dandee |
![]()
|
Nu, dar plateam si gaze aiurea. Nu vreau sa deviem de la subiect chiar as vrea sa stiu ce poate sa-mi faca asiguratorul (i se poate intampla oricui, mai ales de cand cu asigurarile astea).
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Eu ma astept sa fiu anuntat expres daca se strica ceva la mine in casa.
Tu trebuia sa anunti proprietarul si vedea el cum se descurca apoi cu vecinul. Asa vina iti apartine in totalitate pentru situatie si sper sa nu incerci sa te eschivezi si sa o dai pe robinet. Pregateste banii ![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
dandee |
![]()
|
Mi s-a parut prea putin pentru a anunta proprietarul mai ales ca ma pricep sa-l schimb si eu
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
QUOTE(dandee @ 8 Apr 2014, 23:28) b34uen cam de pe la ce suma intervin asiguratorii? <span class='edit'>8 Apr 2014, 22:29:</span> teava mea! a proprietarului mai bine spus pe care tare il doare de ce are prin casa chiriasului. <span class='edit'>8 Apr 2014, 22:33:</span> care vecin! ala de dedesubt! nu e neaparat vorba de suma. e vorba ca nu ai facut-o intentionat si e un accident. daca insa o sa mai repeti incidentul mai ales in acelasi loc nu stiu ce sa mai zic. |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
1. Problema ta si a propietarului. 2. Putea sa curga si mai multa, cauza e banala, neprevazuta uneori. 3. E dreptul lui sa actioneze cum vrea, independent de ce ai sau nu ai facut tu dupa eveniment. 4. Presedintele poate sa zica ce vrea muschiu' lui ca e democratie, eventual sa manance si rahat turcesc, e dreptul lui de cetatean liber ![]() ![]() Sincer, in Ro, te poti astepta la orice ![]() Parerea mea ( din ce am vazut prin al meu contract de asigurare ) ca el ca asigurator, asigura in caz de evenimente remedierea pe banii lor ( in anumite limite ), nu se ocupa de recuperarea prejudiciului creat prin evenimentul nedorit, asa ca stai linistit ![]() ![]() Recomandarea mea e sa mergi totusi la vecinul inundat si sa iti ceri scuze de situatie, si ca evident ti-ai facut datoria sa repari imediat, si nu ai reusit sa il anunti din cauza ca ... ce vrei tu ![]() @whitecar esti prea carcotas; @vallix exagerezi; @b34uen corect, de aia au si limitele in cazurile evenimentelor astea banale, cu daune mai mari de alta natura, nu stiu; @Markos corect - tu poti fi amendat ca locuiesti fara forme legale iar propietarul pentru evaziune fiscala sau la ce se incadreaza veniturile nedeclarate; astea bineinteles daca cineva este asa de bun incat sa anunte unde trebuie ... acelasi risc indiferent ca ai inundat sau nu ![]() |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
dandee |
![]()
|
Ma3x m-am linistit. Ms frumos o sa ma duc maine si o sa imi cer scuze si o sa le explic situatia, dar o sa le bat obrazu ca nu au venit la mine sa-mi spuna.
Ms frumos si sa nu patiti ca mine! This post has been edited by dandee: 8 Apr 2014, 23:36 |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 05:59 |