mutare contor electrica, de pe un perete pe altul
![]() ![]() ![]() |
mutare contor electrica, de pe un perete pe altul
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ai incercat aici sa intrebi?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
nu, preferam sa-mi spuna cineva care a trecut prin asta, adica un raspuns de genul:
Am vorbit cu x, a venit, a demontat contorul, l-a mutat, l-a sigilat la loc si m-a costat y. Sau, am fost la electrica cu actele x, y, z, am completat cererea tz si am platit taxa w si dupa q zile a venit un nene la usa, mi-a facut treaba si i-am dat spaga sh ![]() ceva de genul asta .... ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Deci: muti contorul unde vor muschii tai, totusi de preferat pe langa usa de intrare, nu in baie sau sufragerie, si vorbesti la electrica, sa vina sa-ti sigileze, vezi ce motivezi, omiti sa le spui ca e mutat, le spui ca era defect, era sa iei foc, si un electrician preten d'al tau a desigilat urgent sa minimizezi riscul etc..dai si tu de-o bere, daca erai aici te ajutam cu placere.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ov |
![]()
|
mai, problema e ca am vorbit pana acum cu vre-o 2 putori de la electrica si mi-au zis ca pot sa-l desigilez fara nici o problema, sa-l mut, sa-l conectez si apoi vin ei sa-l sigileze la loc. Duda e ca n-am incredere in ei (ca tot ii sun si ba sunt plecati, ba n-au timp, etc) si nu vreau sa rup sigiliul nici in ruptul capului. Lichelele naibii nu se mai deranjeaza nici cand iau ei banii.
Sa ma duc la electrica e cu du-te vin-o, si anume: pierd o gramada de vreme, as prefera sa vina cand vreau eu nu cand vor ei plus ca tot cu lichelele alea ma trezesc ! |
--------------------
Dacia
1300
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
n-ai si tu o cunostinta ceva?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Ov |
![]()
|
pai asta incercam sa aflu aici
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Mai, eu stiu ca se facea un PV (care parca se numea chiar de mutare contor), se mentioneaza kwh la demontare, la montare, etc...
Bine, in cazul meu s-a facut la schimbarea contorului (la initiativa lor, cica se inlocuiesc din tz in tz ani, ma rog...). |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
O idee : te prefaci ca muti mobila prin casa, spargi din greseala contorul cu un dulap
![]() ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ihi, si-l platesti pe ala spart, ca-i al lor...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Il plateste dulapul ca doar el l-a spart
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Daca tot ai facut o fapta buna, trebuie sa schimbi si conexiunea de la tabloul general pana la contoarul tau tot cu sarma de cupru de sectiune 6 mm, banuiesc ca ai in casa o putere instalata de circa 20 - 25 kw ( masina de spalat, 2,6 kw, climatizare 5 - 7 kw, fier calcat 1,3 kw, asprator 1,2 kw, usw. te adresezi la birou unde platesti lumina si iti trimite un agent care iti face cschimbul dde locatie al contorului cu sigilare etc
sa auzim de bine |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
De 6 ?
![]() Ov, le spui ca bazaie si ca parca vezi si ceva flama noaptea... La cazuri d-astea vin repede... Altfel nu vin... Vezi ca te rup aia de bani ptr. a-l muta... Mie nesimtitii mi-au luat 100 lei numai sa puna 3 fire de cupru intre contor si tabloul nou care era deja pe pozitie... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
argon |
![]()
|
Nu sunt nesimtiti, sunt doar intreprinzatori
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
1. sub nici o forma sa nu desigilezi tu sau vreun amic sau electrician angajat de tine... dupa caz poate fi chiar de domeniul penalului!.. nu stiu cine de la electrica ti-a zis ce ai scris tu mai sus, insa cred ca nu ai vorbit cu cine trebuia... cere sa ti se dea scris ce si cum se poate face pentru a muta contorul
2. deci, pentru a muta contorul trebuie sa incepi cu o cerere adresata companiei de electricitate cu care ai contractul... 3. mutarea implica nu numai demontarea de pe perete dintr-un loc si montarea in alt loc a suportului si a contorului ci si modificarea racordului de la tabloul general la contor... adica a unei parti a bransamentului... iar asta se face cu proiect, aviz de racordare si tot tacamul... plus ca se face de catre un electrician autorizat (pfa) sau firma atestata.... la electrica iti vor explica intregul proces.... 4. tot cablul care este inainte de contor trebuie sa fie sigilat, sa nu se poata face racorduri inainte de contor pentru a se ocoli acesta... in mod normal electrica isi da acordul sa faci modificarea pe un proiect facut de electrician apoi vine si-ti ia contorul pana se executa modificarea; la final vin si-l pun la loc si-l sigileaza... modificarea nu o poti face in avans deoarece nu ai voie sa umbli inainte de contor... daca se descopera ca ai umblat vor prezuma ca ai furat energie electrica reglementarile privind racordarea/modificarea racordului: http://www.anre.ro/documente.php?id=378 electricienii autorizati sau firmele atestate: http://www.anre.ro/activitati.php?id=186 http://www.anre.ro/activitati.php?id=187 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Corect!. Din pacate inseamna ceva alergatura +money.
bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficaţii
Şi setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemaţii Crîşmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Ov |
![]()
|
astia-s chiar cretini in cazul asta !
te incurajeaza sa faci magarii |
--------------------
Dacia
1300
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
nu, sunt neprofesionisti si nu cunosc toti toate aspectele legate de munca lor... adica ei iti spun vrute si nevrute... ca vorbele zboara...
de asta ti-am sugerat sa ceri in scris procedurile pe care trebuie sa le urmezi, cu tot cu tarife, termene etc. parerea mea este insa sa nu-l muti, sau, daca tot dai un ban, sa-l mutio in afara apartamentului, sub forma instalarii unui BMP (bloc masura-protectie).... macar asa nu te mai deranjeaza cu citirea contorului iar modificarile pot fi minime si in apartament. foloseste: 9636 - Call Center Bucuresti |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu am mutat consolele de pe casa ("cestile" alea de portelan). Trebuia sa le mut odata cu modificarea casei. Implicit am taiat si cablurile de pana in contor (nu aveam cum sa le bag pe tubul izolator).
Dupa cele citite mai sus imi cam tremura chiloteii - caz penal ![]() Ce ma sfatuiti sa fac? |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Sa pregatesti chiftelele si o prastie...Apoi sa le dai unui prieten de incredere
![]() Cum deschizi gura o sa-ti primesti amenda...sau daca ai vecin binevoitor. Fara proiect & stuff e nasol... @Ov..Nu poti sa muti tabloul de sigurante langa contor? sau ai si tras firele si ai terminat? |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Ov |
![]()
|
am tras firele si am montat deja tabloul. Contorul e pus ca dracu' pe peretele perpendicular cu usa, si e si undeva la ~1m de coltul holului. INFECT.
Tabloul l-am pus deasupra usii si contorul vreau sa-l pun langa el. Intrebare: Ipotetic vorbind, daca gasesc pe cineva de la electrica pe care-l chem dupa orele lui de program, mi-l desface&muta&sigileaza cu sigiliul lui, e O.K. ? |
--------------------
Dacia
1300
|
|
AL |
![]()
|
se mai practica.... desi e cam riscant pentru respectivul, care actioneaza "la negru"... ar fi bine sa reusesti "sa te imprietenesti" cu unul din asta de la electrica... problema e ca nu stiu daca oricare dorel din asta are sigiliu sau doar maistrul si daca le au la ei tot timpul...
@ageana: daca bransamentul nu a fost afectat, fiind fara inadituri, e ok... daca apar inadituri si ti le vede careva ti-o cam furi.... o varianta e sa dezlegi inaditura si sa chemi de la interventii de la electrica motivand ca ti-a cazut copacul si ti-a rupt bransamentul... sau ceva similar... ei vin, constata si repara... atunci inaditura e sigilata e e ok... dar atentie mare la ce se declara/dicuta cu asemenea ocazie... si cat de veridic e "accidentul" |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Eu am contorul pe scari si sigurantele deasupra usii. Vreau sa schimb tabloul eu sau un electrician. Se poate fara sa ma incurc cu electrica? Din cate stiu, tot ce e dupa contor e reteaua mea...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
AL |
![]()
|
exact... tot ce e dupa contor se poate modifica fara desigilarea acestuia, deci poti face... dar e bine sa faca un electrician pentru a evita stricaciunile in caz erori de montaj
trebuie doar sa ai acces la siguranta din tabloul general aferenta fazei apartamentului tau. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Ov |
![]()
|
baftosule, cred ca-i super misto sa ai contorul pe casa scarii !
ca sa-l mut pe scara cred ca ma complic ca naiba si cred ca si costa o gramada ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
In cazul meu cred ca o sa apelez la un prieten care lucreaza la Electrica. Sper sa ma rezolve fara probleme.
Buna faza cu accidentul, daca nu ma salveaza prietenul, fac scurt pe undeva si zic ca luam foc, asa ca am taiat firul. Sa speram totusi ca nu e nevoie. Ca backup am pregatit deja niste chiftele. Doneaza cineva o prastie pt. un biet infractor? |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Aveti grija ca acum sigiliile au numar si trebuie justificate......
This post has been edited by autom: 26 Oct 2007, 16:28 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.175 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(driverx @ 26 Oct 2007, 14:00) Eu am contorul pe scari si sigurantele deasupra usii. Vreau sa schimb tabloul eu sau un electrician. Se poate fara sa ma incurc cu electrica? Din cate stiu, tot ce e dupa contor e reteaua mea... da dar din pacate trebuie sa gasesti pe cineva care sa aibe idee de asa ceva grija cu firele daca sint din aluminiu parerea mea sa iei sigurante monopolare (pui 2 pe un circuit 1 pe faza si 1 pe nul |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Alaltaieri contorul meu a luat foc si si-a dat obstescul sfarsit! Seara au venit doi meseriasi de la Renel sau cum s-o numi, si l-au schimbat cu unul nou, recolta 2009. Nu inainte de a sublinia ca e ultimul care il au in masina si defapt e destinat altcuiva si ... bla bla ... .Tot l-au montat. Partea interesanta este ca dupa ce l-au dat jos pe cel vechi s-a vazut anul fabricatiei: 1969!!! WTF? Cica "...ati avut noroc ca a mers pana acum caci asa se proceda: se reconditionau si apoi se montau din nou in alte apartamente."
"Da' cu asta ce faceti?" "...." A! Blocul e din '93! Succese! PS: acum un extinctor mic troneaza la intrare! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:23 |