polenul de la florile pomilor dauneaza caroseriei?
![]() ![]() ![]() |
polenul de la florile pomilor dauneaza caroseriei?
cyp123 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 3 March 09 From: timisoara ![]() |
|
||
--------------------
bmw
e-46 2,0d
2005
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
trecand peste pericolul de a avea un visin crescut pe capota, nu, nu ai de ce sa iti faci griji.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si eu zic sa stai linistit, doar sa nu devina masina alergica
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Mai nasol o sa fie dupa ce rodeste. O sa ai caroseria plina de urme de visine coapte. Problema mai grava este dupa perioada de rodire si cadere a fructelor, cand pomul lasa pe caroserie multe puncte negre si mici, foarte dificil de curatat. Vecinul meu avea un visin in fata curtii o parte din coroana pomului era desupra locului unde parcam eu masina. Aveam o pica pe visnul ala, noroc ca l-a taiat anul asta
![]() This post has been edited by Steel Tormentor: 5 Apr 2009, 12:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Ca sa-ti putem da o parere cat mai exacta, te rog sa specifici urmatoarele :
-varsta visinului si numarul de flori existente in momentul evenimentului. -data si ora infloririi visinului. -cantitatea de polen gasita pe masina (cel mai bine o exprimi in "numar graunte polen") -culoarea masinii tale (daca e galbena e ok, ai scapat) Neaparat taie visinul si orice pom pe o raza de cel putin 2 km in jurul masinii tale. Este cunoscut faptul ca polenul de Romania nu indeplineste standardele impuse de UE si de aceea s-a demonstrat stiintific, de catre un grup de cercetatori americani, ca BMW-urile sunt extrem de alergice la acest tip de polen. Pentru a limita consecintele acestei catastrofe iti recomand sa injectezi rapid in sistemul de alimentare 10ml hemisuccinat de hidrocortizon, sa introduci 1 comprimat de Claritine in fanta de la CD-player si sa-i aplici un strat subtire de Betaderm pe toata caroseria. Muta cineva la cafenea????? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
cyp123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 3 March 09 From: timisoara ![]() |
wow
sunteti tari din tot ce am citit aici am inteles ca pericolul principal e ca vor roi albinele dupa mine prin oras in cautarea polenului |
--------------------
bmw
e-46 2,0d
2005
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
deci nu ai inteles nimic ....
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
cyp123 |
![]()
|
|
--------------------
bmw
e-46 2,0d
2005
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
mai bine tii visinata si renunti la masina
![]() |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Din pomi nu cade numai polen, mai cad si frunze (nu numai toamna) petale .... si un fel de lichid vascos si lipicios.
Acum vreo 10-12 ani am lasat o masina sa stea cateva luni (cam in martie ... iunie-iulie) sub niste pomi si fiind plecat pe masina s-au strans frunze, petale de flori si alte chestii unele din ele lipeite pe masina destul de bine. Or fi cazut din pomi si pisici ![]() Petele nu au iesit la spalat desi baietii la spalatorie si-au dat silinta, au incercat si cu niste polish si cu ce s-au mai priceput dar au ramas niste pete de toata frumusetea, aminitiri de nesters. Pe scurt am ajus la vopsitor care a zis "din prima" : Aaaa!!! ... a stat sub un pom!!! Eu i-am zis ca eu credeam ca a stat sub Arcul de Triumf, dar mi-a trecut rasul cand mi-a zis ca trebuie revosita. Am incercat, ca in filmele americane, sa obtin si o a doua opinie, si nu o mai lungesc dar in final am revopsit masina. |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cea mai marre problema nu e polenul, cea mai mare problema sunt albinele care se kk pe masina in perioada asta cand sunt multi pomi infloriti. Dacia mea arata ca naiba, si kk ala iese foarte greu, trebuie samponata masina bine si lasata vreo 10 minute la inmuiat, daca nu, nu ai nici o sansa sa scapi de mizerie, e incredibil de rezistent
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Vet a fost grabit sau cu gindul aiurea si a omis un detaliu important: polenul e cazut de pe stamine, adica inainte de polenizare, sau de pe pistil, adica dupa polenizare? Ca nu-i acelasi lucru. Polenul care, inainte sa cada pe masina, a atins pistilul, isi schimba PH-ul, devine acido-bazic si are tendinta de a sapa in vopsea, in incercarea de a-si pregati locul de unde va da lastari. Cele mai expuse sint capotele si acoperisurile de logan rosu. In copozitia tablei si vopselei acestora se gasesc feromoni de tip Chu-Chiu, care fixeaza polenul.
Se poate acoperi masina, imediat dupa parcare, cu hirtie folosita la fabricarea filtrului de polen. Se pot pune braduti aromatizanti in pomul inflorit, mirosul degajat de catre acestia modifica masa moleculara si greutatea hectolitrica a polenului, reducind si miscarea spermogenetica a acesuia, miscare ce se face vinovata in cea mai mare masura de cacopacizarea vopselei. Unii spn, dar nu s-a putut dovedi, ca si sfestania ajuta. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th April 2025 - 05:26 |