probleme portbagaj logan, sistem de inchidere portbagaj
![]() ![]() ![]() |
probleme portbagaj logan, sistem de inchidere portbagaj
Brainie |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|||
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
da, am modelul vechi, cel fara buton de apasare. Cum dau de acea tija sau cum sa procedez?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Deschizi capacul portbagajului, și apoi tija e la vedere (sârmă nichelată cam de 1mm diametru), vreo 10 - 12 cm lungime. Un capăt e prins în zona yalei (care în cazul meu era rămas la locul lui), celălalt e îndoit la 90 grd și ar trebui să intre într-o bucșă mică albă de plastic, cu gaură axială pentru tija respectivă. Cu capacul deschis, dacă miști cheia în yală, tija se mișcă sus-jos pentru blocare-deblocare broască (sau în gol, dacă e ieșită din broască). Bagi capătul îndoit și asta e tot. Dacă ai timp, îndoi suplimentar capătul tijei care rămîne în afara bucșei, ca să nu mai îndrăznească să iasă și altădată.
E mai greu de explicat decât de făcut. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
mihail75 |
![]()
|
azi mi-am facut timp si m-am uitat mai atent la portbagaj. Am gasit acea tija, insa ea nu e sarita din acea bucsa alba, ci bucsa e rupta din suportul negru de sustinere. Suportul e prins la locul lui, bucsa joaca liber. Ce se mai poate face? Daca e prea complicat, ramin cu sistemul de deschidere instalat odata cu alarma.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
Brainie |
![]()
|
Ghinion de neșansă. Ori schimbi piesa respectivă ori rămâi așa. Înseamnă că eu am avut noroc că a scăpat tija din bucșă și nu s-a rupt nimic când am forțat cheia în sens invers.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
mihail75 |
![]()
|
vina imi apartine, in parte. Veneam intr-o zi de la tara cu copil, cu purcel, deci portbagaj-masina full si am cam fortat cind am inchis portbagajul. Cind am ajuns acasa dau sa deschid... mergea in gol. De aici toata faza. Oare acea piesa se poate schimba usor? Mi s-a parut ca e sudata si nu prinsa cu vreun surub ceva, dar sper si eu...
This post has been edited by mihail75: 9 Oct 2009, 17:24 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
mihail75 |
![]()
|
nimeni nu s-a confruntat cu aceasta ultima situatie?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Bucsile de platic de la yala de cheie de la portbagaj se pot inlocui cu altele, de la alta yala.
In targ in Bucuresti o yala "SH" din dezmembrari e pana in 5 lei. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mihail75 |
![]()
|
Porblema este cum prind bucsa de acel suport negru de sustinere? Suportul de care zic (si care trebuie inlocuit, caci acolo e ruptura) e prins de tabla portbagajului, insa nu se vede nici un surub acolo.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu prea am inteles care e plasticul spart.
Daca s-ar putea indica pe o poza ar fi foarte bine. De ex. se poate lua o poza de la topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=121828&hl= |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mihail75 |
![]()
|
din pacate nu cred ca iese nimic in foto, caci e intr-un loc slab ca vizibilitate. In fine, dupa cum am spus mai sus am gasit acea tija pomenita de Brainie, insa ea nu e sarita din acea bucsa alba, fiind la locul ei, iar bucsa nu se mai tine de suportul negru de sustinere. Deci ruptura este intre bucsa alba si acel suport negru, ce e prins de tabla portbagajului. Dupa cum am vazut ca se prezinta, nu imi fac sperante ca e usor de rezolvat.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
midancea |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 September 09 ![]() |
mi-a fost sparta masina si furata roata de rezerva. Deci yala la portbagaj e rupta (este model ce se deschide din exterionr prin apasare pe buton). vreau sa o schimb, dar in acelasi timp vreau sa fac un artificiu: vreu sa inlocuiesc butonul cu unul fara gaura pt cheie. sa fie simplu. sa pot deschide portbagajul din exterior doar cand e masina descuiata. exact ca modelul original, dar fara gaura de cheie. poate asa nu il mai sparge. sau macar se chinuie mai mult
![]() P.S. Sarbatori fericite tuturor ![]() |
--------------------
Logan 1.5 DCI
Logan 1.5 DCI
2007-Laureate
- PH-84-MDO
|
|
ziron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 August 06 ![]() |
Salut am si eu o problema, azi dupa cateva drumuri cu masina, am ajuns la supermarket, am facut cumparaturi iar cand am vrut sa deschid portbagajul nu se mai deschidea, am incercat si din telecomanda si din cheie.. nimic.. cand dau din telecomanda se aude ca s-ar misca ceva.. dar tot nu pot sa deschid portbagajul.. exista vreo solutie fara sa sparg butucul ?
LE: butonul de la portbagaj este din acela care are si plastic de poti sa ridici de el. This post has been edited by ziron: 19 Sep 2011, 20:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5DCI Ambition
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Poti sa intri prin masina, dai jos bancheta din spate.
Este si o bara de metal, nu stiu daca te descurci fara sa o desfaci si pe aia. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
ziron |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 August 06 ![]() |
Am rezolvat, am fost cu ea intr-un service, am dat jos bancheta din spate si bara orizontala, a desfacut mesteru pe dinauntru portbagajul, apoi a dat jos butonul de pe caroserie, ramasese blocat nu mai mergea sa impingi.. l-a curatzat nintel si problema s-a rezolvat.
![]() This post has been edited by ziron: 20 Sep 2011, 11:40 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 1.5DCI Ambition
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Cum opana mea a dat jos botonu de pe caroserie....ca pe mine ma chinuie talentul de ceva timp si nu reusesc sa fac acest artificiu.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
klaus |
![]()
|
o avea vreo tabla perpendiculara pe buton care tine din spate, ca la incuietorile de pe usa.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Nu. Nu exista nici un fel de siguranta similara celor de la usi.Am scos siguranta aceea rotunda....apoi butucul a iesit singur singurel.... .Partea de plastic a ramas atasata la caroserie. Am remediat problema stergand zona care era plina de praf si mizerie....am curatat butucul daca tot l-am demontat, am mai intins putin si arcul ala mare cu rol de readucere a butucului si acum functioneaza perfect. Cred ca daca eram cu 5 minute ma destept si spalam pe langa butuc cu jet de apa sub presiune, scapam de introducerea celor 110 kg in portbagaj pentru deschiderea capotei...apoi de demontarea butucului. Oricum, acum nu mi-ar lua mai mult de 5 minute demontarea si montarea butucului pe masina. Sper insa sa nu mai fie nevoie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
sandy461229 |
![]()
|
Gica Contra Group: Members Posts: 703 Joined: 26 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ziron @ 20 Sep 2011, 12:40) Am rezolvat, am fost cu ea intr-un service, am dat jos bancheta din spate si bara orizontala, a desfacut mesteru pe dinauntru portbagajul, apoi a dat jos butonul de pe caroserie, ramasese blocat nu mai mergea sa impingi.. l-a curatzat nintel si problema s-a rezolvat. ![]() Am o problema similara si trebuie sa deschid portbagajul din interior. Cum se dajos bara orizontala? Am desfacut cele 4 suruburi care o fixeaza si nu se misca deloc, parca ar fi lipita sau sudata. |
--------------------
Logan Ambiance
1.4 MPI
2004
- B39XXX
|
|
klaus |
![]()
|
pai e lipita cu vopseaua care a intrat la procesul de vopsire. Da-i un branci mai tare si sare de pe pozitie.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Exact, nu are nici pe naiba daca ii dai o lovitura. Nu rigineste sau se indoaie.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
stiu ca e vechi subiectul insa am intampinat si eu o problema cu butonul de la portbagaj in aceasta primavara. am obesrvat ca de la un timp acesta revine foarte greu la pozitia initiala dupa ce apas sa deschid portbagajul. a mai intampinat cineva problema asta?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
2012 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 19 October 12 From: Iasi ![]() |
Un jet de wd40 rezolva problema.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
mapo13 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 12 April 13 ![]() |
Da... un pic de ulei la "SPRAY" nu strica, dar pana la urma tot trebuie o inchizatoare noua .Si eu am schimbat-o pe a mea pana al urma !
Noroc This post has been edited by mapo13: 12 Apr 2013, 11:56 |
--------------------
Dacia 1100
Dacia 1100
1971
- BV-20-MAP
|
|
Alx1000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 22 April 13 ![]() |
wd40 este ceva universal sau este special pentru incuietori?
Merita luat ceva special, ma gandesc si pentru iarna cand ingheata? |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
yo87_racing |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 July 09 ![]() |
Ma poate ajuta vreun coleg care are logan ph2, cu niste poze daca se poate la incuietoarea portbagaj. eu am fara buton si vreau sa pun una cu buton, dar se pare ca difera si armaturile pe interior, deoarece incuietoarea cu buton e mult mai inalta, si nu incape de nici un fel, iar tija de actionare de asemenea nu ar avea loc inspre broasca. Si sincer e rau cand iti inchizi cheile in portbagaj.
![]() |
--------------------
vw
golf
1993 cl
- cj-11-xis
|
|
klaus |
![]()
|
se mai poate taia din interiorul portbagajului. Dar ma indoiesc ca nu incape, ca eu stiu ca acolo e o ditamai gaura
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
yo87_racing |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 July 09 ![]() |
Da, intr-adevar este, dar putin mai permite pe adancime, da in armatura. trebuie taiat destul de mult un semicerc, sa fie loc. Plus largita gaura desi nu este asta o problema, nu prea as vrea sa ciopartesc armatura asa tare. Asta inseamna ca e diferenta destul de mare intre portbagajul ph1 si ph2.
|
--------------------
vw
golf
1993 cl
- cj-11-xis
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
In urma unui incident ma vad nevoit sa schimb printre altele usa portbagajului. Masina mea e din 2005. Am gasit una de logan 1 cu acel facelift la usa (buton care se apasa si urechea aia de plastic de care ridici, ca sa nu mai tragi de cheie... + eleronul acela incorporat) . Intrebarea este daca si cum se poate adapta yala care este acum pe masina mea, nu vreau sa umblu cu doua chei. Sau pot sa-i pun actuator, ca exista tutoriale, dar nu se va putea deschide din exterior prin apasarea butonului?
L.E. acum am parcurs tutorialul lui Klaus, inteleg ca merita sa incerc. This post has been edited by Victorine: 22 Aug 2016, 11:12 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Am probleme cu contactul din incuietoarea de la portbagaj, masina "vede" haionul ca fiind deschis tot timpul si martorul de portiera deschisa sta aprins.
Vreau sa intreb, se poate deschide acest tip de incuietoare? Am vazut ca ar avea 2 cleme, dar tot odata in partea de jos are 2 nituri relativ mari. Attached thumbnail(s) 905039326R.jpg ( Size: 40.6k ) Number of downloads: 196 905039326R2.jpg ( Size: 53.46k ) Number of downloads: 195 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 03:52 |