roti spate incinse
![]() ![]() ![]() |
roti spate incinse
augustin87r |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai stii sigur ca nu este gripat cablul ?
Tu poti sa tragi si sa eliberezi frana de mana, dar este posibil sa aiba spire rupte si sa nu deblocheze. Baga-te sub masina si vezi daca este tensionat cablul sau nu. Ar mai fi posibilitatea ca pistonasele sa fie blocate in cilindru si sa nu mai revina, sabotii stand lipiti de tambur. Poti incerca sa dai roata jos, sa bati cu un ciocan in tambur si sa vezi daca incepe sa se invarta mai usor. Repartitorul este si el o posibilitate, daca zici ca ambele roti mergeau infranate, dar combinat cu una din variantele de mai sus. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
Mie imi ramaneau infranate rotile din fata , am schimbat pistonase , garnituri , totul de origine . nimic tot ramaneau blocate .
Am schimbat si pompa de frana si asta a fost , acum merge perfect |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
MANUVIU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 17 June 10 From: Suceava - Suceava ![]() |
Ai grija ,daca mergi mult cu ea infranata (ziceai ca taburul si-a schimbat culoarea) iti gripeaza rulmentul si atunci doar flexul va fi solutia.
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPI 14xxxx km
2004
- SV-10-XXX
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
asta ca sa va mai invatati minte sa lasati masina cu frana de mana trasa tot timpul. si mai ales iarna, ca sa nu mai pleci deloc de pe loc.
|
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Adica e mai bine sa nu folosesti frana de mana deloc ca rugina sa sudeze cablul de camasa. ..
Normal cablul ar trebui sa fie nichelat si sa nu rugineasca, dar partea unde e prins de maneta e foarte ruginita pt ca e expusa apei si namolului. Ar fi putut sa ii puna o placa de deasupra ca sa nu stropeasca acolo... In fine. Azi am iesit cam 10 km in afara orasului ca sa ma bag sub masina sa vad ce e. Rotile le pot invarti foarte greu daca masina e ridicata. Cablul de la frana de mana mi se pare cam tensionat, iar cand cineva trage de frana, simt la mana cum se intinde cablul (ca un elastic)... Am citit despre repartitor aici : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...limitator+frana si scrie ca ar trebui sa aiba un pistonas. Arcul meu e terminat de rugina(se exfoliaza), dar nu vad nimic in interiorul lui. Parghia functioneaza usor cand apas pe ea, inca are elasticitate arcul... 1. Unde e pistonasul si ce apasa pe el daca arcul e gol in interior. 2. Se poate ca din cauza autoreglajului sabotilor acestia sa stea blocati pe tambur? Attached thumbnail(s) limitaror_frana_spate.jpg ( Size: 88.91k ) Number of downloads: 208 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(para06 @ 24 Jun 2011, 21:04) Mie imi ramaneau infranate rotile din fata , am schimbat pistonase , garnituri , totul de origine . nimic tot ramaneau blocate . Am schimbat si pompa de frana si asta a fost , acum merge perfect Daca pe spate ai schimbat pistonasele si restul , in afara de o aerisire la pompa si circuit , nu aveai de ce sa schimbi pompa . Este o gramada de bani si pana la urma rolul pompei este limitat . Eventual schimbai garniturile de la pompa . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
augustin87r |
![]()
|
Nu se stie ce a avut. Autoreglajul a jucat feste si a apropiat prea mult sabotii de tambur. Acum, dupa reglaj, am cursa putin mai lunga la pedala. E mai bine asa ca altfel iar patesc.
Am vazut si eu ca functioneaza autoreglajul, in ciuda a tot ceea ce se spune in popor. Cate un individ la fiecare roata statea cu doua chei sa tina contra la saboti ( cheile aveau rol de tambur). Al treilea apasa frana si se ajustau sabotii singuri, chiar se auzea cum scapau dintii... Ma bucur ca nu a iesit vaselina... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:08 |