scartaie rotile fatza cind se incalzesc, placutele sint schimbate
![]() ![]() ![]() |
scartaie rotile fatza cind se incalzesc, placutele sint schimbate
b.o.g.d.a.n. |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 27 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
- b00wqp
|
|||
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Si eu sunt curios care ar fi explicatia. Eu dupa ce pun frana se aude pe fata un harsait puternic aprox 30 de sec apoi isi revine. Chestia apare dupa ce pun frana timp mai indelungat si de la viteze mari. Am verificat placutele si sunt bune, tabla de protectie nu freaca. Ce ar putea face asa ca si eu sunt enervat de "muzica" asta?
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
tr01mjy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 04 From: de fel Turnu Magurele, dar acum Vitan ![]() |
sal se poate sa ramana usor blocate pistonasele de la etriere
de scartait e greu de revolvat cand franezi, k e de la placute,care sunt naspa si nu poti sa le faci nik,isi mai revin putin in timp |
--------------------
Dacia
1310 TX
- TR 01 MJY Urgent: schimb dacie rulata cu bmw nou+diferenta !!!
|
|
b.o.g.d.a.n. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 27 July 05 ![]() |
mda... probabil la mine e tabla aia de protectie care freaca.... da curios.... freca doar cind se incalzeste roata!?
|
--------------------
Dacia
1310
- b00wqp
|
|
tr01mjy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 04 From: de fel Turnu Magurele, dar acum Vitan ![]() |
nu cred sa fie tabla aia
probabil ai distanta intre placute si disc ff mik iar prin incalzire astea se dilata si freaca de disc tabla nu prea are cum sa frece doar la cald, ca aia ajunge sa frece din lovitura ceva... |
--------------------
Dacia
1310 TX
- TR 01 MJY Urgent: schimb dacie rulata cu bmw nou+diferenta !!!
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Pai si cum naiba sa se micsoreze distanta asta asa dintr-o data. Ca de cand am placutele astea, si sunt bune ca le-am masurat, ~10KKm cu ele, nu mi-a facut asa niciodata. De vreo 3 sapt au inceput.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
trebuie curatatele pistonasele din etrier, ca s-a adunat mizerie, si garniturile alea se cam rup din cauza caldurii extreme provocate de franarea indelungata(cand cobori o panta lunga).
Bogdane, cum sa se incalzeasca rotile? pui asa multe frane in drum spre servici? numai motorul se incalzeste, rotile nu se incalzesc numai daca freaca placutele pe disc tot timpul, sau franezi des. Fa o proba: ridica pe cric si invarte cu mana rotile, daca ii dai un impuls ar trebui sa mearga singure putin, nu sa se infraneze imediat. Am patit si eu, si cand am ridicat masina deabia putem invarti cu mana rotile..si nu era in viteza)).S-a remediat curatind etrierele. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
to_the_limit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 25 March 04 ![]() |
same problem...
numai ca fac invers,la plecare de pe loc scartaie la greu,cand iau stanga-dreapta se mareste volumul la scartaiala.Si simp ca e infranata un pic masina. freaca pe disc placutele? e a 1000 oara cred cand i se curata garniturile la etrier..ce draq poate avea? merge bine si dupa cateva zeci de km iar e infranata.. |
-------------------- |
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Sal.Verificati si rulmentii de jocuri.Cateodata pot si aia sa scartaie.Asa pateam eu cand viram dreapta.Am schimbat rulmentii si e liniste. Nu e de ajuns doar curatatul pistonaselor din etrier.In ziua de azi am observat ca e o problema cu garniturile care sunt cu putin mai mari decat normal.In acest fel blocheaza pistonul.Deasemenea tot eu am patit-o
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
to_the_limit |
![]()
|
din cate stiu eu rulmentii uzati uruie,huruie..aici e un scartait ca de placuta uzata..
in fine spune-mi te rog ce firma sunt garniturile alea de calitate pe care le ai tu. mersi |
-------------------- |
|
rtulea |
![]()
|
Ca printr-o minune
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
to_the_limit |
![]()
|
nu stie nimeni,chiar?
mai am 2 zile si plec la mare,am fost la service si mi-au zis ca e din cauza ca placutele sunt ecologice si au fibre prin ele ...bulshit.. deci repet,scartiaie la frana si cand iau curbe incet pe la 20-40km/h in oras... |
-------------------- |
|
tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 6 September 04 ![]() |
QUOTE(b.o.g.d.a.n. @ 27 Jul 2005, 08:47) Dimineatza cind plec cu masina nu scirtiie, dar cum se incalzesc rotile incepe... si face urit de tot, continuu... Placutele sint schimbate de putin timp dar scirtiitul a aparut tocmai dupa ce mi le-a schimbat banuiesc ca nu-i grav dar e super enervant... cred ca n-a pus ala ceva la loc ca lumea... Nu e nimic grav. probabil tot e pus la loc...dealtfel doar daca ar pune placuta invers (cu partea metalica spre disc) ar face zgomot. Si ale mele fac la fel...zici ca e trenul in gara....si intr-adevar e suparator....asta din cauza caldurii, se creaza o anumita oglinda de frictiune intre placute si disc. Eu le-am dat jos, le-am curatat am dat cu putin smilgher sa dispara oglinda si scartaitu a disparut....vre-o trei zile, apoi a reaparut. acum astept toamna... |
-------------------- |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(to_the_limit @ 3 Aug 2005, 17:14) nu stie nimeni,chiar? mai am 2 zile si plec la mare,am fost la service si mi-au zis ca e din cauza ca placutele sunt ecologice si au fibre prin ele ...bulshit.. deci repet,scartiaie la frana si cand iau curbe incet pe la 20-40km/h in oras... Faptul ca scirtiie cind pleci de pe loc-deci dupa ce ai frinat- arata ca placutele nu se departeaza de disc suficient; asta in principal e de la mizerie sau piston ruginit. Ca se amplifica in curbe este altceva - de regula doua cauze: 1. joc in rulmenti, nu mare cit sa huruie ci cit sa permita atingerea discului de placuta 2. la viraj furtunul tinde sa traga etrierul prin mica tensiune pe care o aplica asupra lui; daca etrierul se misca lejer in suport, poate aduce in contact placuta pe disc. Cumulind 1 cu 2, efectul creste. Problema e ca asteptind plecatul la mare fara a demonta roata nu va rezolva problema. Deci, spor la munca si ne mai intrebi dupa demontare. @ bogdan & tavi - poate fi de la materialul placutelor; am schimbat placutele care aveau firisoare din bronz in ele cu unele fara, zicea fata de la magazin ca-s unguresti, materialul e moale, cica tin 20.000 (asa scrie pe cutie) si nu scirtiie. Iar de frinat frineaza bine. This post has been edited by diaconuliviu: 4 Aug 2005, 13:05 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
rtulea |
![]()
|
Din pacate ma vad obligat sa readuc in actualitate acest topic.
Fenomenul este urmatorul: - dupa o franare mai indelungata sau brusca la roata dreapta fata apare un zgomot ce consta dintr-o frecare periodica plus un un zgomot ca de "ceva" desprins. Dupa o perioada de timp aceste zgomote dispar urmand ca la urmatoarea frana mai energica sa reapara. ![]() Am verificat etrierii si sunt ok, am verificat placutele si sunt ok, rulmetii sunt inlocuiti de aprox 2,5 KKm,. Pana nu ajung cu nervii la jucausi ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am o combinatie a problemelor de mai sus: scartaie constant cand iau de volan stanga cat de putin, daca fac dreapta dispare. Si la o franare prelungita, dar nu extrem de energica, se aude un harsait foarte puternic. Franele tin bine, nu am constatat nici o problema. Pot sa stau linistit, problema mea e din categoria de mai sus?
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
rtulea |
![]()
|
Exact "ovidiusoft" si la mine franele tin bine, parca e lucru %$#*@&.
Dar care este "esplicatia". Se pot duce "pe pustii" arcurile care tin placutele fixe si ca urmare acestea sa frece. Ca altceva nu prea vad ce ar putea fi. |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine ma intereseaza sa ma mai tina 2-3 saptamani pana vine loganu, ca dupa aia i-o dau mamei si o sa o bage tata in service
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
rtulea |
![]()
|
Bravo tie dar la mine loganu' e pe vine asa ca pana dau avansul trebuie sa rezolv problema asta. Are cineva vreo idee salvatoare?
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
sa fie clar pt toata lumea: placutele scartaie din cauza ca e materialul prost. nu prea aveti ce face. eu m-am enervat odada si mi-am uns discurile pe spate cu vaselina
![]() |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
eu vorbeam serios. dupaia mergea masina "ca unsa"
![]() |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
rtulea |
![]()
|
OK "uncle-sam" o sa dau cu vaselina dar daca pun din aceea de rulmenti are ceva, ca mi se pare mai buna?
![]() S-a rezolvat, definitiv sper, am inlocuit arcurile care imping placutele, erau slabite si cand am incercat sa le readuc la forma initiala erau cam moi. |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
|
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
QUOTE(Uncle-Sam @ 9 Sep 2005, 14:32) sa fie clar pt toata lumea: placutele scartaie din cauza ca e materialul prost. nu prea aveti ce face. eu m-am enervat odada si mi-am uns discurile pe spate cu vaselina ![]() Daca materialul ar fi prost nu ai mai avea frine. Scirtiiala provine de la corpurile dure ce se gasesc in materialul placutelor : span de otel granulatii mai mari sau mai mici din compozitie, in speta pietricele. In mod normal pistonul etrier trebuie sa se retraga 0.5mm, dupa ce nu se mai actioneaza frina,in timp aceasta cursa se micsoreaza si placutele aproape ca "stau lipite" de disc, permitind acestor corpuri sa intre in contact cu discul si automat frecare = scirtiit |
-------------------- Kox
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:06 |