scartait la franare usoara
![]() ![]() ![]() |
scartait la franare usoara
bae |
![]()
|
||
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|||
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
"asa face toate"
![]() This post has been edited by semit: 20 Jan 2006, 00:21 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
bae |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
MARCI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 29 October 05 From: Baia Mare ![]() |
Si a mea scartaie la franare ,dar parca mai tare in primii km. Dupa citiva km nu se mai aude.Peste 2 sapt. ma duc la revizia de 1 an si le spun mesterilor de problema . Eu am remarcat scartaitul de cateva luni,dar franarea e OK de aceea n-am fost la service.
|
--------------------
DACIA
SANDERO
STEPWAY 0.9 Tce
- MM XX GMT
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Mai, dar parca era o discutie mai veche despre materialele noi folosite (grafit in loc de azbest) care fac sa scartaie franele. Azbestul nu mai e permis pentru ca e periculos pentru sanatate. Si discutia nu era specifica loganului.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
e posibil sa fi schimbat materialul placutelor de frana?.... la DSN scartaiau datorita placutelor din material egologic... la Logan nu am mai intalnit aceasta problema....
recent s-a intamplat de vreo 3-4 ori sa aud un usor fluierat la franari usoare si numai la viteze mici... aproape de oprirea pe loc... dar numai dupa perioade de zapada, zloata... eu cred ca se incarca placutele de mizerie (nisip, sare, solutii de dezapezire etc) insa dupa cateva franari mai violente sau prelungite se curata... deci si diferitele reziduuri de pe sosea in acest sezon pot constitui o sursa a problemei P.S. discutia ESTE specifica Loganului deoarece problema se manifesta iar placutele nu sunt similare cu cele de la alte masini... sunt specifice modelului. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
kinder74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 9 June 05 ![]() |
si a mea scartie de ceva vreme la franare....dupa cateva frane parca dispare
|
--------------------
LOGAN
1.4 LAUR
- B-25-MYB
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Daca fluieratul vine de la franele din spate, se da jos tamburul si se curata suprafata sabotilor cu smirghel dur. Asa se procedeaza la toate vehiculele echipate cu frana cu tambur, deoarece suprafata stratului de uzura devine sticloasa si acest strat trebuie indepartat. (Nu de mult acest fenomen a aparut si la Octavia sefului meu. Disparut dupa operatia de mai sus).
This post has been edited by G.R.: 20 Jan 2006, 17:33 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
kinder74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 9 June 05 ![]() |
parca din fata se aude....
|
--------------------
LOGAN
1.4 LAUR
- B-25-MYB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bae |
![]()
|
QUOTE(kinder74 @ 20 Jan 2006, 11:20) La mine nu dispare scartaitul nici dupa mai mult timp de la plecare si nici dupa mai multe franari. Dar repet, numai la franare usoara, daca apas mai energic pedala nu se aude. Citesc ce scrieti, va multumesc, dar raman in continuare nelamurit asupra cauzelor fenomenului. Saptamana viitoare cred ca merg din nou la service sa le cer sa umble si la tamburi si atunci se va vedea daca sunt de vina tamburii sau placutele (ceea ce eu tot nu prea cred, fiindca daca erau placutele de vina puteau sa faca zgomotul asta de mult, ceea ce nu a fost cazul). |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
Si la mine face asa dar de cand a inceput frigul...merg pe mana lu al(la figurat)
|
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Scartaiul se aude cu siguranta de la rotile din spate la mine sa face auzit numai la franari usoare si nu a "trecut" nici dupa franari mai violente sau prelungite , recte treaba cu tamburii ar putea fi valabila!
Eu unul mai am un picut pana la revizia de 15 mii si daca nu descopera altcineva sursa inaintea mea ,revin cu detalii. PS: face de inainte sa fi venit frigul! This post has been edited by Ak-47: 30 Jan 2006, 18:57 |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
bae |
![]()
|
QUOTE(Ak-47 @ 30 Jan 2006, 18:56) Scartaitul se aude cu siguranta de la rotile din spate, la mine se face auzit numai la franari usoare si nu a "trecut" nici dupa franari mai violente sau prelungite, recte treaba cu tamburii ar putea fi valabila! Eu unul mai am un picut pana la revizia de 15 mii si daca nu descopera altcineva sursa inaintea mea, revin cu detalii. PS: face de inainte sa fi venit frigul! Multumesc pentru raspuns. Dupa cum spui se pare ca avem aceeasi problema si care persista. Eu voi merge zilele urmatoare la service sa le cer sa umble si la tamburi. (Saptamana trecuta as fi mers, dar era prea frig!) Daca se intampla ceva pozitiv revin cu un nou mesaj. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu cumva apare scartaitul cand circulati pe vreme umeda? Parca s-a mai discutat problema "scartului" generat de umezeala.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bae |
![]()
|
QUOTE(radian @ 31 Jan 2006, 09:00) Nu cumva apare scartaitul cand circulati pe vreme umeda? Parca s-a mai discutat problema "scartului" generat de umezeala. Nu numai. Apare tot timpul si nu dispare nici dupa zeci de km. Si chiar daca ar aparea acest scartait doar pe vreme umeda, ar fi normal sa fie asa? Eu unul nu prea cred. Vorbim totusi de o masina care costa 9000E. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
bae |
![]()
|
Salut!
Am fost la service, s-au uitat si la tamburi, i-au curatat si tot la fel face. Poate ca ei au dreptate si intr-adevar este de vina insertia metalica din placutele de frana. Daca este asa nu pot decat sa felicit producatorul de placute de frana (care o fi ala?) ca m-a facut sa merg de doua ori la service si sa ma simt ca acum cinci ani cand aveam o berlina si la care placutele costa cam a sasea parte din cele de la Logan. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bae @ 3 Feb 2006, 19:22) Salut! Am fost la service, s-au uitat si la tamburi, i-au curatat si tot la fel face. Poate ca ei au dreptate si intr-adevar este de vina insertia metalica din placutele de frana. Pai daca ti-au curatat tamburii ce treaba ai cu insertia din placutele de frana ? ![]() Scartaie pe fata ? Cel putin in cazul meu scartaie numai pe spate indiferent de temperatura si umiditate Oricum zgomotul apare inclusiv cand apas pedala de frana cu masina in repaus si pe o suprafata plana deci...... astept revizia 800km to go! |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ak-47 @ 4 Feb 2006, 22:17) Cel putin in cazul meu scartaie numai pe spate indiferent de temperatura si umiditate Oricum zgomotul apare inclusiv cand apas pedala de frana cu masina in repaus si pe o suprafata plana deci...... astept revizia 800km to go! Si la mine scartaie pe spate cand apas pedala de frana cu masina in repaus. De scartait in mers.. am vazut ca scartaie si la Mercedes CL600.. am inteles ca asa scartaie placutele astea mai noi.. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
marloW |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 9 February 06 ![]() |
n-am mai auzit pe nimeni de scartaitul asta...nu e cumva de la cakturile cu care dau astia iarna pe strazi...sare, nisip si altea alea...care intra prin toate piesele de pe dedesubt?
|
--------------------
dacia
logan
- ph96gel Daca n-am...N-am!!!
|
|
bae |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
cata28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 1 August 05 ![]() |
Si a mea face la fel. Parca se aude la roata dreapta fata. Cineva mi-a spus ieri ca se aude la roata dreapta spate. Si saptamana trecuta am fost in service sa schimb uleiul (aral super high tronic 5W40) si am uitat sa le spun.
Am 4500 de km in 2 luni, dar parca a inceput sa faca de pe la vreo 3000 de km. Inteleg sa faca cand este discul nou, dar nu dupa 3000 cand acesta a inceput sa se mai toceasca. Face numai cativa km. Cand este rece. |
--------------------
dacia
logan laureate 1.4
- B 48 LDF
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Am un Logan 1,4 MPI. Nu am auzit niciodata un scartait la roti si am 5600km la bord.
In schimb la Logan 1,5 dci m-a dispera scartaitul la roata dreapta spate. Si are 1500 km. Se pare ca fenomenul apare cand este frig si umezeala in aer. Dupa cateva franari nu se mai aude. Cel putin la mine expresia "Asa face la toate" nu este aplicabila. Inteleg faptul ca sunt materiale diferite in ziua de azi, dar chiar asa... Scartaie dupa cum are chef? Zic si eu.... |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
cata28 |
![]()
|
Da asa este.
Tu zici ca din spate se aude. Eu am impresia ca din fata. Dar daca ai calcat de 2 ori frana (si nu brutal), nu se mai aude. |
--------------------
dacia
logan laureate 1.4
- B 48 LDF
|
|
Ak-47 |
![]()
|
Am facut revizia de 15k le-am spus la mecanici de scartz si s-a rezolvat cu rotile date jos , desprafuit tamburii si gresat pe acolo "tragacii".
Acum este liniste in masina daca facem abstractie de plasticaraie! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
|
cata28 |
![]()
|
Deci in spate este problema
Multumesc |
--------------------
dacia
logan laureate 1.4
- B 48 LDF
|
|
< Aiwa > |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 March 06 ![]() |
Salutare......apropo de scartait la franare......am un Logan Laureate 1.6.......in primii 200 de km facuti cu masina scartaiau franele la franare usoara de numa'....am mers la service si mi-au spus ca se mai lasa......au avut dreptate.......acum am 14.000 de km cu masina si nu mai scartaie nici o frana.....exceptie atunci cand nu folosesc masina iarna timp de vreo saptamana......nu o scot din garaj, atunci mai are tendinta sa scartaie cand franez la viteze foarte mici (masina aproape ca sta pe loc).......insa doar cativa kilometri parcursi...........in rest numai de bine.....
|
--------------------
Renault
Espace V Initiale Paris
2017
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
La tine poate ruginesc putin discurile dupa stat o saptamana. La mine face acum in fiecare zi, dupa o perioada mai lunga de stationare (probabil pana se racesc franele). Deja ma dispera. Se uita oamenii la mine pe strada si rad.
Cred ca maine dau roata jos sa ma uit pe acolo. Multa bafta si voua. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Am inteles ca masina nu mai scirtiie dar tu continui sa scirtii la frinare lasi cam multe puncte in urma,vezi ca ti s-a mai atras atentia,totusi care este scopul acestor puncte @Aiwa ?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Think4Me |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 5 January 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 31 Jan 2006, 10:00) Nu cumva apare scartaitul cand circulati pe vreme umeda? Parca s-a mai discutat problema "scartului" generat de umezeala. La mine a aparut acest "scartzait" pe vreme umeda.......in rest nu am aceasta problema dar/.....acest "scartzait" apare rar ..... adica daca masina stationeaza cateva ore la prima frana scartie usor....apoi dispare acest fenomen..... This post has been edited by Think4Me: 16 Mar 2006, 14:21 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
- - Live to Win, Dare to Fail !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 06:56 |