servodirectie solenza, va rog sa ma ajutati
![]() ![]() ![]() |
servodirectie solenza, va rog sa ma ajutati
maria26 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 20 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|||
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(ArtVandelay @ 20 Feb 2010, 21:42) mersi.. am citit mai devreme , dar am vazut ca postarile sunt din 2008.. este cineva din pitesti care imi poate recomanda pe cineva? |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
1. NU ai cautat subiectul de caseta servodirectie pe forum !
2. nu cred ca veia junge sa pui caseta de servodirectie , adica sa faci rost de toate piesele care trebuiesc schimbate la preturi decente . 3. daca vrei sa-ti mearga mai usor volanul , foloseste cauciucuri mai subtiri pe fata , le umfli la 2,2 - 2,3 atm. si se rezolva problema . Daca vrei sa mearga si mai usor , verifica si greseaza sistemul de prindere al arcurilor pe fata , in capat de tot au un fel de rulmenti si la aia in timp , in cauza gropilor se distrub bilele si se pierd , rezultand o miscare f greoaie a volanului . Verifica si capetele de bara si bieletele de directie daca mai sunt ok . La o masina de 2500 de euro , NU se merita sa dai 15-17 milioane pentru a pune servo-directie . Multi dupa 5-6 ani avem probleme cu sistemul de servodirectie , iar la noi a venit din fabrica , cu piese originale si multi nici nu am fortat sistemul . - intelege ca volanul NU se misca in timp ce masina sta pe loc , adica trebuie sa o misti ORICAT de putin pentru a da de volan si totul se rezolva ! - daca imi asculti sfaturile si intelegi ca nu se merita investitia , salvezi niste cheltuieli si iti pui si masina la punct . - poti incerca sa conduci putin un Logan fara servo-directie , adica dintre primele variante si ai sa vezi ce inseamna sa nu poti misca volanul ! - pentru mai multe informatii , CAUTA pe forum si citeste topicurile de probleme , piese auto si imbunatatiri ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Feb 2010, 21:49) 1. NU ai cautat subiectul de caseta servodirectie pe forum ! 2. nu cred ca veia junge sa pui caseta de servodirectie , adica sa faci rost de toate piesele care trebuiesc schimbate la preturi decente . 3. daca vrei sa-ti mearga mai usor volanul , foloseste cauciucuri mai subtiri pe fata , le umfli la 2,2 - 2,3 atm. si se rezolva problema . Daca vrei sa mearga si mai usor , verifica si greseaza sistemul de prindere al arcurilor pe fata , in capat de tot au un fel de rulmenti si la aia in timp , in cauza gropilor se distrub bilele si se pierd , rezultand o miscare f greoaie a volanului . Verifica si capetele de bara si bieletele de directie daca mai sunt ok . La o masina de 2500 de euro , NU se merita sa dai 15-17 milioane pentru a pune servo-directie . Multi dupa 5-6 ani avem probleme cu sistemul de servodirectie , iar la noi a venit din fabrica , cu piese originale si multi nici nu am fortat sistemul . - intelege ca volanul NU se misca in timp ce masina sta pe loc , adica trebuie sa o misti ORICAT de putin pentru a da de volan si totul se rezolva ! - daca imi asculti sfaturile si intelegi ca nu se merita investitia , salvezi niste cheltuieli si iti pui si masina la punct . - poti incerca sa conduci putin un Logan fara servo-directie , adica dintre primele variante si ai sa vezi ce inseamna sa nu poti misca volanul ! - pentru mai multe informatii , CAUTA pe forum si citeste topicurile de probleme , piese auto si imbunatatiri ! stiu si eu ca trebuie sa misc masina cand dau de volan.. sunt femeie, dar nu idioata ![]() ![]() mersi oricum pentru raspuns.. nu ma intereseaza cat investesc.. ma intereseaza confortul meu.. deci voi pune servo.. This post has been edited by maria26: 20 Feb 2010, 21:56 |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nu are rost o investitie atit de mare pentru o servodirectie la solenza...mai bine ungi unele locuri sa mearga volanul mai usor...eu am servodirectie pe solenza si tot am uns acele locuri...daca vrei sa vorbim c-am pe unde sint acele locuri intra pe mess la yd-ul ...nissan_nav74...bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
maria26 |
![]()
|
....
This post has been edited by maria26: 20 Feb 2010, 22:09 |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
nu
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Claudiu35 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 24 November 07 From: Constanța ![]() |
.. nu asta este problema.. dac intru intr-un sens giratoriu ma chinui
![]() mersi oricum pentru raspuns.. nu ma intereseaza cat investesc.. ma intereseaza confortul meu.. deci voi pune servo.. [/quote] respect decizia ta, insa mi se pare un pic curios sa mearga ingrozitor de greu volanul, pentru ca nici eu nu am servo dar efectiv ma joc cu volanul cu o singura mana ( si in intersectii, si la parcare laterala, si la orice manevra). Oricum succes. |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ramsen @ 20 Feb 2010, 21:58) .mai bine ungi unele locuri sa mearga volanul mai usor...eu am servodirectie pe solenza si tot am uns acele locuri...daca vrei sa vorbim c-am pe unde sint acele locuri intra pe mess la yd-ul ...nissan_nav74...bafta Mai perversule , nu ne intereseaza viata ta sexuala ![]() ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 20 Feb 2010, 23:35 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
ramsen |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Feb 2010, 23:35) Mai perversule , nu ne intereseaza viata ta sexuala ![]() ![]() mariuse eu nu te-am jignit cu ceva pe tine si nu permit sa ma faci pervers cind nici nu ma cunosti...vrei decit sa ma intariti ca sa primesc suspendare ,asta vrei dar nu iti merge ca nu intru in jocul tau... in primul rind observa ca sintem din acelasi oras si eu si nikul maria 26... pentru o asemenea investitie sa pui servo directie pe o solenza care nu a avut din uzina nu se merita...multe piese iti trebuie pentru aceasta lucrare...si cit de scumpe sint astea mai bine se lasa pe gubas... -caseta directie asistata -pompa de servo -fulia de la alternator trebuie schimbata cu una dubla -curea de accesorii daca se gaseste fara actionare aer conditionat (cureaua la cele cu servo directie actioneaza si conpresorul de aerul conditionat) -furtune de presiune -vasul cu ulei de servo...si poate mai sint si le-am omis eu maria26 din motivul asta am spus ca sotul tau sa intre pe messul meu sa ii explic mai multe, sau poate vrea sa ne intilnim si sa discutam ...poate chiar stam in acelasi cartier... multumesc pentru jignire domnule marius80_eugen 21 Feb 2010, 11:10: AAA...scuze domnule marius80_eugen era sa uit ...sint 3 puncte la directie care se ung cu ulei sau vaselina (de obicei ulei This post has been edited by ramsen: 21 Feb 2010, 11:10 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 20 Feb 2010, 23:35) Mai perversule , nu ne intereseaza viata ta sexuala ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(ramsen @ 21 Feb 2010, 11:05) mariuse eu nu te-am jignit cu ceva pe tine si nu permit sa ma faci pervers cind nici nu ma cunosti...vrei decit sa ma intariti ca sa primesc suspendare ,asta vrei dar nu iti merge ca nu intru in jocul tau... in primul rind observa ca sintem din acelasi oras si eu si nikul maria 26... pentru o asemenea investitie sa pui servo directie pe o solenza care nu a avut din uzina nu se merita...multe piese iti trebuie pentru aceasta lucrare...si cit de scumpe sint astea mai bine se lasa pe gubas... -caseta directie asistata -pompa de servo -fulia de la alternator trebuie schimbata cu una dubla -curea de accesorii daca se gaseste fara actionare aer conditionat (cureaua la cele cu servo directie actioneaza si conpresorul de aerul conditionat) -furtune de presiune -vasul cu ulei de servo...si poate mai sint si le-am omis eu maria26 din motivul asta am spus ca sotul tau sa intre pe messul meu sa ii explic mai multe, sau poate vrea sa ne intilnim si sa discutam ...poate chiar stam in acelasi cartier... multumesc pentru jignire domnule marius80_eugen <span class='edit'>21 Feb 2010, 11:10:</span> AAA...scuze domnule marius80_eugen era sa uit ...sint 3 puncte la directie care se ung cu ulei sau vaselina (de obicei ulei multumesc mult pentru raspuns.. poate isi face sotul timp si te va contacta... |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
gabitzu' |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 347 Joined: 5 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Maria, la cati bani dai sa iti pui servodirectie mai bine o vinzi si iti iei alta cu servo,o scala de preferat.Si daca spui ca si in sensul giratoriu ai probleme, adica in mers, ori mananca mai bine ( multe lactate
![]() ![]() This post has been edited by gabitzu': 21 Feb 2010, 16:49 |
--------------------
dacia / vw
solenza confort / Golf 6
2004 1.4 mpi / 2011 1.4 TSI
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(gabitzu' @ 21 Feb 2010, 16:49) Maria, la cati bani dai sa iti pui servodirectie mai bine o vinzi si iti iei alta cu servo,o scala de preferat.Si daca spui ca si in sensul giratoriu ai probleme, adica in mers, ori mananca mai bine ( multe lactate ![]() ![]() n-am decat 50 de kg, dar nu mancarea este problema virajelor ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by maria26: 21 Feb 2010, 18:24 |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
evil_2009 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 20 June 09 From: BUCURESTI ![]() |
o sa te doara si piciorusul stang de la ambreiaj , mai bine iti pui pedale de logan
![]() |
--------------------
dacia
solenza 1.9 d + logan 1.5 dci
europa / laureat
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(evil_2009 @ 21 Feb 2010, 18:49) pai de ce? nu stau cu piciorul deasupra ambreiajului.. chiar daca asa stau majoritatea femeilor ![]() eu v-am cerut sa ma ajutati cu o persoana care imi poate pune servo pe masina si voi ma luati peste picior ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
evil_2009 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 20 June 09 From: BUCURESTI ![]() |
e o diferenta ca de la cer la pamant dintre pedalele de logan si cele de solenza , mie miau uat vreo 2 zile sa ma obisnuiesc cu pedalele , fiindca am condus logan....
|
--------------------
dacia
solenza 1.9 d + logan 1.5 dci
europa / laureat
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(evil_2009 @ 21 Feb 2010, 18:57) e o diferenta ca de la cer la pamant dintre pedalele de logan si cele de solenza , mie miau uat vreo 2 zile sa ma obisnuiesc cu pedalele , fiindca am condus logan.... la logan pedalele sunt mult mai jos.. pai si ce-ar trebui sa fac? sa iau eu loganul si sa ramana sotul cu solentza? in cazul asta nu as mai pune servo pe ea.. dar pot eu sa conduc o masina atat de mare? mi se pare si incomoda.. |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Bai astia care va tot dati cu parerea mai bine lasati-o moale, nu cred ca v-ati pus nici unul din voi servodirectie pe solenza, insa eu am facut-o!
Pentru initiatorul topicului: 1. Cauta caseta de directie de pe un clio 2 2000-2001, cu asta n-o sa ai probleme cu scurgerile de ulei. 2.axul volan - poti sa ramai cu asta doar ca trebuie sa-l scurtezi putin si sa-i bagi inainte un burduf care se gaseste de cumparat separat, nu sa iei axul volan complet. 3.mai ai nevoie de suportul pompei de servodirectie. 4. pompa de servodirectie 5. fulie accesorii 6.curea accesorii 7. rola intinzatoare DA cu suportul aferent 8. conducta de joasa presiune 9. conducta inalta presiune 10. presostat - asta vine legat la Ecu injectie 11. rezervor ulei Cam atat, sper ca n-am omis ceva ! Daca mai vrei alte detalii pe PM. |
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(Vladd @ 21 Feb 2010, 20:26) Bai astia care va tot dati cu parerea mai bine lasati-o moale, nu cred ca v-ati pus nici unul din voi servodirectie pe solenza, insa eu am facut-o! Pentru initiatorul topicului: 1. Cauta caseta de directie de pe un clio 2 2000-2001, cu asta n-o sa ai probleme cu scurgerile de ulei. 2.axul volan - poti sa ramai cu asta doar ca trebuie sa-l scurtezi putin si sa-i bagi inainte un burduf care se gaseste de cumparat separat, nu sa iei axul volan complet. 3.mai ai nevoie de suportul pompei de servodirectie. 4. pompa de servodirectie 5. fulie accesorii 6.curea accesorii 7. rola intinzatoare DA cu suportul aferent 8. conducta de joasa presiune 9. conducta inalta presiune 10. presostat - asta vine legat la Ecu injectie 11. rezervor ulei Cam atat, sper ca n-am omis ceva ! Daca mai vrei alte detalii pe PM. multumesc foarte mult.. vad ca te pricepi. ai putea sa-mi dai adresa de mail? sotul ar vrea sa o faca cu mana lui daca nu gasim pe cineva .. si as vrea sa-i mai dai cateva indicatii.. se poate? This post has been edited by maria26: 22 Feb 2010, 08:37 |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
dorel_slz@yahoo.com
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
pot sa te ajut cu montajul daca ai piesele, bafta, ( ai datele de contact in profil)
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
maria26 |
![]()
|
QUOTE(Vladd @ 22 Feb 2010, 19:20) multumesc mult.. vorbim pe mail mai multe ![]() QUOTE(alinushy @ 22 Feb 2010, 20:03) deocamdata nu am piesele ![]() as vrea sa-ti iau datele de la profil, dar sincer nu le vad si nici PM nu ma lasa sa trimit ..zice nu am suficiente postari ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003
- ag 56 seb
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
primaru007 pt mess sau 0724798552 -Alin, seara buna
|
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(Vladd @ 21 Feb 2010, 20:26) Bai astia care va tot dati cu parerea mai bine lasati-o moale, nu cred ca v-ati pus nici unul din voi servodirectie pe solenza, insa eu am facut-o! Pentru initiatorul topicului: 1. Cauta caseta de directie de pe un clio 2 2000-2001, cu asta n-o sa ai probleme cu scurgerile de ulei. 2.axul volan - poti sa ramai cu asta doar ca trebuie sa-l scurtezi putin si sa-i bagi inainte un burduf care se gaseste de cumparat separat, nu sa iei axul volan complet. 3.mai ai nevoie de suportul pompei de servodirectie. 4. pompa de servodirectie 5. fulie accesorii 6.curea accesorii 7. rola intinzatoare DA cu suportul aferent 8. conducta de joasa presiune 9. conducta inalta presiune 10. presostat - asta vine legat la Ecu injectie 11. rezervor ulei Cam atat, sper ca n-am omis ceva ! Daca mai vrei alte detalii pe PM. Si cu bieletele de directie ce ai facut ? Eu cand am intrebat la service mi-au spus clar ca si alea trebuiesc schimbate ! Ce ziceti , depaseste 1500 ron ? Anul trecut in targ la Vitan , cu toate piesele noi , de origine depaseam 18 mil , cu piese compatibile ajungeam la 14 mil . Eu vroiam sa renunt la servo ... |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Vladd |
![]()
|
Bielete de directie echipate am luat noi de solenza pentru ca cele de clio nu se pupau cu fuzeta!
Tu ca sa renunti la servo iesi mai ieftin, ai nevoie doar de caseta cu axul volan, iar la partea de la motor ai nevoie de suport Compresor si rola intinzatoare de pe o supernova asta ca sa iti fie functional A/C. |
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
pinos2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 10 August 11 ![]() |
QUOTE(maria26 @ 20 Feb 2010, 21:04) as dori sa aduc o imbunatatire masinii - sa pun servodirectie. cumparam o alta masina pe care o va conduce sotul, iar solentza imi va ramane mie.. nu am puterea sa trag de volan. problema este ca am cautat pe net un service unde sa pot pune servo si nu gasesc. relatii piese sfaturi service solenzama gandesc ca poate v-ati confruntat cu problema asta si ma puteti ajuta. sa-mi recomandati pe cineva care face asa ceva.am intrebat cunoscutii si cam toti ma descurajeaza spunandu-mi ca ma costa 100 euro.. daca o caseta de servodirectie costa aprox 11 mil cum se ajunge la 40?? astept raspuns urgen multumesc! mentionez ca sunt din Pitesti <span class='edit'>20 Feb 2010, 21:34:</span> nu ma poate ajuta nimeni? ![]() |
--------------------
dacia
super nova
2002
|
|
kingviper |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 301 Joined: 4 May 08 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005, Confort
- B 4* ***
|
|
solenza 93 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 24 February 15 ![]() |
Pinos 2007 eu am scurgeri de ulei la servo se poate remedia sau trebuie inlocuita?
|
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Se poate remedia.
Cauta pe topicul despre "simeringul si dimensiunile lui". Apoi pe la sectiunea de tutoriale sunt prezentate si poze cu operatiunea de remediere. Bafta. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 07:25 |