DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> solutii antimucegai, clor,lavabile,polistiren,vata,rigips,electrozi

daniM
post 13 Nov 2011, 08:50
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Gugulania

QUOTE(Alydor @ 10 Nov 2011, 19:13)
oriicum la vara vreau sa ma apuc sa pavez curtea si sa pun gazon.
*

mai bine faci piscina si pui orez.

--------------------
. . . - Skoda Octavia
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
magelan_explorer
post 21 Nov 2011, 22:02
Post #92

membru intamplator !

From: bucuresti

de mucegai am scapat
CLOR
peretele l-am zugravit momentan cu o lavabila normala
INCALZESC camera cu un calorifer electric
n-a mai aparut nimic,totul pare ok

in viitor,aplic niste extrudat+placa de rigips (pierd aprox 5 cm din camera)
alta solutie mai buna de izolatie (pe interior) in care sa nu pierd spatiu n-am gasit
repar/desfund/curat/schimb teava si caloriferul din camera

daca aveti alte idei/sfaturi pt o izolare mai buna..

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
radian
post 21 Nov 2011, 22:08
Post #93

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Pana nu-ti pui la punct un sistem eficient de incalzire, si nu esti dispus sa aerisesti macar o ora / zi, ar fi bine sa uiti de termoizolarea interioara. Daca sanatatea pe termen lung este prioritara pentru tine, evident...

Ai rezolvat efectul (pe termen scurt), n-ai inlaturat cauza...

This post has been edited by radian: 21 Nov 2011, 22:08

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
maho
post 22 Nov 2011, 10:00
Post #94

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Peste catva timp (o luna -2) va trebui sa repeti clorul; daca te-ai hotarat sa faci pe interior, sfatul meu e sa NU faci cu polistiren, ci cu vata bazaltica + rigips, ca sa poata peretele respira. Toti vecinii pe care-i am si si-au izolat cu polistiren pe int., le-a (re)aparut igrasia. In schimb, unul care si-a izolat cu vata + rigips n-are probleme.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
magelan_explorer
post 22 Nov 2011, 21:20
Post #95

membru intamplator !

QUOTE(maho @ 22 Nov 2011, 10:00)
Peste catva timp (o luna -2) va trebui sa repeti clorul; daca te-ai hotarat sa faci pe interior, sfatul meu e sa NU faci cu polistiren, ci cu vata bazaltica + rigips, ca sa poata peretele respira. Toti vecinii pe care-i am si si-au izolat cu polistiren pe int., le-a (re)aparut igrasia. In schimb, unul care si-a izolat cu vata + rigips n-are probleme.
*

si cati centimetri pierd cu metoda asta ?

odata cu reincalzirea camerei,am inlaturat si cauza (frigul)

--------------------
solenza scala 2003 / logan dci 2007 ex:supernova.dacia 95.dacia 87
+
Victoras2001
post 22 Nov 2011, 21:25
Post #96

Membru autentic

QUOTE(maho @ 22 Nov 2011, 10:00)
*

blink.gif
Cum sa-ti apara igrasie pe peretele izolat interior cu polistiren? Pai condensul se face pe suprafetele cele mai reci din camera, iar peretele cu polistiren e cel mai cald, nu cel mai rece.
blink.gif
Cum sa izolezi peretii prin interior cu vata minerala si rigips?

Apropo. Mi-am luat azi un HEN_DEZU_004.jpg Revin maine cu detalii despre "comportamentul" individului, ca si io-s curios de manifestari si reactii.

This post has been edited by Victoras2001: 22 Nov 2011, 21:29

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
corbex
post 22 Nov 2011, 21:42
Post #97

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

A aparut igrasia in garsoniera lui Boro?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Victoras2001
post 22 Nov 2011, 21:48
Post #98

Membru autentic

In garsoniera lui Bono a aparut o mana care s-a afundat pana la umar, l-a prins de blana si l-a tras afara. Apoi l-a periat pana l-a lasat fara juma' de blana, c-a evadat nenorocitul si s-a umplut de toate cele.

La subiect, am dimineata condens la greu pe geamuri.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
bmwh548
post 22 Nov 2011, 21:50
Post #99

Membru cu insomnii

From: Iasi

Victoras: daca tu izolezi peretele pe interior cu polistiren nu mai incalezsti peretele si ramane expus la frigul de afara. Nefiind izolat pe exterior temperatura peretelui va scadea foarte mult, rezulta condens, rezulta mucegai.

Edit: aeriseste mai des/mult.

This post has been edited by bmwh548: 22 Nov 2011, 21:50

--------------------
- - - - -
+
Victoras2001
post 22 Nov 2011, 21:59
Post #100

Membru autentic

Si cum ajunge mucegaiul in camera? Trece prin polistiren, sau se formeaza pe el?

Eu aerisesc zilnic, in limitele bunului simt, ca-i cu minus afara.
Dar ar fi culmea ca o casa nelocuita aproape 15 ani, neincalzita iarna mai mult de 3-4 zile pe an, situata in mijlocul padurii, sa n-aiba umezeala.
Acum am izolat-o, o aerisesc, e incalzita continuu, va disparea problema umezelii. Da sa vezi la vecinii care stau prin zona doar vara, dimineata isi iau hainele ude fleasca pe ei.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
corbex
post 22 Nov 2011, 22:02
Post #101

Ai geamurile prea reci. Daca-s termopane, saptiul dintre ele nu e vidat bine.

--------------------
+
Victoras2001
post 22 Nov 2011, 22:07
Post #102

Membru autentic

Sunt de lemn, duble, dar nu-s perfecte. Le-am pus ganituri de cauciuc. Termopane n-am vrut sa pun inca, tocmai pt ca stiam ca-i casa umeda si m-am gandit sa ii las si-o portita sa respire.
Stai ca mint. Am si termopan. E la fel, plin de condens.

This post has been edited by Victoras2001: 22 Nov 2011, 22:09

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
ady77
post 22 Nov 2011, 22:07
Post #103

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Victoras2001 @ 22 Nov 2011, 21:59)
situata in mijlocul padurii,
*

Banuiam eu ca esti salbatic tongue.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Victoras2001
post 22 Nov 2011, 22:15
Post #104

Membru autentic

A, am mai uitat ceva. Pana sa construiesc un zid de beton, pe peretele din spatele casei batea apa de pe deal de se inverzise pana la mijloc. Asa ca nu ma mira ca-i umezeala in ea. A fost de la inceput, n-a aparut pe parcurs. Ba chiar am redus-o simtitor. Am sa-i vin complet de hac. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
corbex
post 22 Nov 2011, 22:21
Post #105

Sa nu se fi spart butoiul de 200 de vedre.

--------------------
+
klaus
post 22 Nov 2011, 22:51
Post #106

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(corbex @ 22 Nov 2011, 22:02)
Daca-s termopane, saptiul dintre ele nu e vidat bine.
*

De curiozitate intreb: care-s firmele care videaza spatiul dintre geamurile "termopan"? Niste exemple ar fi interesante.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
G I M
post 22 Nov 2011, 22:55
Post #107

Membru cu indemanare

From: Brasov

La mine problema cu igrasia si umezeala a aparut de cand mi-am schimbat vechile geamuri (duble) de lemn cu cele de termopan ( de aluminiu), prin 2004. Geamurile termopan se abureau foarte rau incat trebuia sa le sterg cu prosoape. In 2006 am izolat dormitorul cel mic cu polistiren de 2 pe interior. S-a simtit ceva diferenta, caldura se mentinea mai mult si nu mai aparea igrasie decat pe glafurile interioare, dar geamurile tot fleasca erau. Prin 2008 am izolat si dormitorul mare ( care are 2 pereti afara) tot cu polistiren de 2 exact din aceeasi cauza ( umezeala, igrasie). Rezultatele mai slabe fata de dormitorul mic, igrasia a reaparut prin polisitren chiar la imbinarea placilor.
In primavara 2010 am renovat dormitorul mic, deci am schimbat tot. Am dat jos izolatia de polistiren (oricum nu mi-a placut ce mi-a facut meseriasul) si am curatat peretele pana la placa, l-am spalat cu clor si tratat cu cateva solutii antimucegai. Am schimbat si geamul, am pus unul din pvc. Am refacut si izolatia, intai cu placi de 0,5, iar peste am pus polistiren de 2, chiar unde se imbinau cele de 0,5 astfel incat sa nu-mi mai apara probleme ca la dormitorul mare. In toamna 2010 s-a izolat si fatada blocului cu polistiren de 10 cm.
In dormitorul mic nu a mai aparut punct de igrasie, insa geamurile se mai aburesc uneori cam de 2-3 degete jos. Incerc sa aerisesc cat pot de mult camera, da prin zona mea fiind si temperaturi destul de scazute, e cam greu sa las geamul deschis cateva ore. Ca rezultat sunt foarte multumit.
In dormitorul mare e la fel, igrasie pe glafurile interioare si geamurile fleasca. In vara urmeaza si schimb si geamul ala si sper sa rezolv si acolo problema.

Nu stiu daca intre foile de geam se afla VID. Se scoate aerul, dar se introduce un gaz rar (argon parca, si nu, nu cel cu flota de limuzine woo) care in timp isi pierde din proprietati. Nu vreau sa fabulez, asa ca poate ne lamureste cineva care lucreaza in domeniu.

This post has been edited by G I M: 22 Nov 2011, 23:05

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
corbex
post 22 Nov 2011, 23:08
Post #108

@Klaus: habar n-am. N-am fost curios sa caut nici pe goagal ceva despre tehnologia asta. Asa umbla vorbaa, ca se rarefiaza aerul dintre geamuri. Cert e ca firmele care fac timplaria nu fac si geamurile. Astea vin de la altii, specializati, care le taie, le pun impreuna si le etanseaza. Nu vad rostul etansarii, daca inauntru e un gaz la presiune atmosferica.

--------------------
+
klaus
post 22 Nov 2011, 23:25
Post #109

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Aerul eun izolator termic foarte bun. Nu trebuie sa fie vid (care ar crea presiune negativa si o tensiune permanenta asupra foii de geam si la o mica lovitura se transforma in geamuri mai mici).
Sa-i intrebi pe cei cu cabane din zona vidraru - transfagarasan daca au avut vreunul probleme cu geamurile termopan (ca la unii le-au venit cu geamuri montate ïn vale"unde era o presiune si le-au adus sus unde presiunea e mai mica si s-au bombat geamurile).
Nu face nimeni vid intre geamuri, baga doar gaze inerte (care sunt mai bune izolatoare, dar marginal, fata de aerul atmosferic)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
corbex
post 22 Nov 2011, 23:33
Post #110

A avut omul de la Ranca 1. Aproape un sfert dintre geamuri erau pleznite.

--------------------
+
IRONICK
post 22 Nov 2011, 23:35
Post #111

-

From: Romania

QUOTE(corbex @ 22 Nov 2011, 23:33)
A avut omul de la Ranca 1. Aproape un sfert dintre geamuri erau pleznite.
Le-a mai schimbat intre timp.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
P-A-C-O
post 22 Nov 2011, 23:47
Post #112

What you see is what you get!

QUOTE(corbex @ 22 Nov 2011, 23:08)
Asa umbla vorbaa, ca se rarefiaza aerul dintre geamuri. Cert e ca firmele care fac timplaria nu fac si geamurile. Astea vin de la altii, specializati, care le taie, le pun impreuna si le etanseaza.

probabil e vorba despre bacheta de AL cu bobitele de silicagel?

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
radian
post 23 Nov 2011, 07:25
Post #113

QUOTE(Victoras2001 @ 22 Nov 2011, 21:25)
... Cum sa-ti apara igrasie pe peretele izolat interior cu polistiren? Pai condensul se face pe suprafetele cele mai reci din camera, iar peretele cu polistiren e cel mai cald, nu cel mai rece...
*

Condensul se formeaza in zona de contact dintre o zona rece si una calda. Dar, apoi, umezeala prin perete curge pana isi gaseste "portita" sa-ti intre in interiorul locuintei.

Din acest motiv creste foarte mult riscul de condens in cazul termoizolarii pe interior, fiindca diferenta de temperatura dintre suprafata interioara a peretelui si suprafata exterioara a termoizolatiei este mare, si temperatura peretelui ar sanse reale sa atinga punctul de roua (de la care se formeaza condensul).

Iar in cazul termoizolarii si pe interior si pe exterior (soltuie mai proasta nu cred sa existe...) intregul perete se transforma intr-un sandwich de temperatura constanta cu diferente critice de temperatura atat fata de termoizolatia interioara cat si fata de cea exterioara. Adica, condensul se va forma concomitent in doua zone diferite.

QUOTE(Victoras2001 @ 22 Nov 2011, 22:07)
Sunt de lemn, duble,  dar nu-s perfecte. Le-am pus ganituri de cauciuc. Termopane n-am vrut sa pun inca, tocmai pt ca stiam ca-i casa umeda si m-am gandit sa ii las si-o portita sa respire.
Stai ca mint. Am si termopan. E la fel, plin de condens.
*

Ai calorifer sub geam? In conditiile descrise de tine, mai ai de pus "lemne pe foc" cativa ani buni ca sa-ti usuci peretii. Ferestrele termopan, ar trebui montate cat mai aroape de marginea interioara a peretelui. O montarea prea spre exterior poate fi explicatia pentru umezeala care apare la partea inferioara a geamului. Nu stiu care-s preturile, dar, daca ar fi sa-mi schimb azi geamurile, as opta pentru tamplarie PVC (cea mai ieftina din oferta) cu trei foi de geam, cat mai groase si la distanta cat mai mare intre ele, una din foi, obligatoriu acoperita cu un strat reflectorizant (LowE), si mai ales, tamplaria sa fie prevazuta cu fante pentru ventilare.

QUOTE(G I M @ 22 Nov 2011, 22:55)
...Nu stiu daca intre foile de geam se afla VID. Se scoate aerul, dar se introduce un gaz rar (argon parca...
*

Aerul se scoate doar daca se inlocuieste cu un gaz, argon cum a zis coelgul mai sus, care are o rezistenta termica mai buna ca a aerului. 100% nu se videaza. Problema e ca argonul ala, face ce face si isi cam pierde proprietatile destul de repede (in jur de un an). Asa ca tot stratul de aer dintre foile de geam raman baza.

--------------------
+
Victoras2001
post 23 Nov 2011, 07:39
Post #114

Membru autentic

Caloriferele sunt sub geamuri. Intre geamuri e spatiu cam cat un lat de palma. Gemurile au fost montate pe mijlocul peretelui. Dupa ce-am izolat prin exterior cu polistirem de zece, sa zic ca au ramas vizibil in interiorul peretelui.

Dezumidificatorul vad c-a strans ceva apa-n el. L-am pus in mijlocul casei. Tot s-au mai aburit geamurile, dar evident mai putin ca ieri. O sa-l pun si la geam, sa vad diferenta.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
maho
post 23 Nov 2011, 11:23
Post #115

Membru rigido-flexibil

@magelan_explorer: In functie de grosimea stratului de vata, pierzi ~ 10 cm (vata, profile, rigips). Oricum, clorul TREBUIE sa-l repeti, ca sa ai rezultate bune pe termen lung.
@Victoras2001: "Cum sa-ti apara igrasie pe peretele izolat interior cu polistiren?... peretele cu polistiren e cel mai cald, nu cel mai rece.
Cum sa izolezi peretii prin interior cu vata minerala si rigips?"
1. Cred ca ti-a raspuns cel mai competent Radian, banuiesc ca nu poate "respira" peretele din cauza polistirenului. Peretele cu polistiren nu e cel mai cald, (pt. ca polistirenul nu produce caldura), e cel mai putin aerisit. Inteleg ca G I M a patit-o in felul asta (si cativa vecini de-ai mei).
2. (grosso modo, ca nu-s de meserie, poate dau altii detalii mai exacte): Se lipeste vata pe perete, se fixeaza cu profile, iar deasupra se pune placa de rigips (capetele placii se fixeaza cu "holzsuruburi de tabla" de profile). Toate astea permit peretelui sa "respire" mult mai bine decat polistirenul.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
radian
post 23 Nov 2011, 11:58
Post #116

OK maho, facem cum zici matale. Punem vata peste perete si apoi placa de rigips. Placa de rigips lucreaza si ca bariera de vapori. Reduce drastic circulatia vaporilor de apa.

Peretele, fiind termoizolat la interior, ai sanse mari sa-l aduci in parametrii "optimi" pentru condens. Care condens se acumuleaza in vata, din tot sandwichul ala vata avand cele mai bune proprietati absorbante. Ia gandestete ce mirosuri placute o sa-ti genereze vata aia peste cativa ani cand o sa inceapa sa mucegaiasca...

Eventual, intre perete si stratul de vata sa pui o folie de plastic, pe post de bariera de vapori. Dar tot nu elimini riscul ca in timpul iernii in pereti sa se acumuleze mai multa umezeala decat se poate evapora in timpul verii, iar asta in timp inseamna un dezastru pentru perete.

O solutie, teoretica, fiindca deja ne complicam enorm, si cheltuielile ar creste pe masura, ar fi ca intre perete si folia de plastic sa lasi un spatiu liber de vreo 2, 3 cm, cu deschidere spre interior la partea inferioara sau superioara a peretelui. Prin spatiul liber circula curenti de aer (si cu putin noroc 1001 de ganganii...) care 'aduna" vaporii de apa si ii transporta spre interior, unde s-ar presupune sa ai nevoie si de un dispozitiv de ventilare mecanic care sa-ti tina strict sub control presiunea partiala a vaporilor din interior. Un astfel de dispozitiv costa deja 1000, 1500 euro si trebuie cate unul pentru fiecare incapere. Dar cum ziceam, asta deja e telenovela... biggrin.gif

--------------------
+
maho
post 23 Nov 2011, 12:36
Post #117

Membru rigido-flexibil

Nu insist pt. o solutie sau alta, repet, nu-s de meserie. Zic doar ce s-a intamplat aici, unde locuiesc:
Eu: parter, tevi comune incalzite prin subsol, la dormitor 2 pereti pe colt (1 cu fata spre N); dupa ce am izolat pe ext. peretii cu polistiren de 5, toata igrasia mi-a iesit in camera aia, am scos-o cu hipoclor, si repet operatia (spalat cu hipoclor) cam 1 data pe an, toamna. Aerisit si incalzit normal, nu mai am probleme (termopane peste tot).
Vecinii care si-au izolat cu polistiren la int., toti au igrasie; (nu ma pronunt asupra aerisitului, unii isi usuca si boarfele in casa, ca sa nu plateasca caldura din uscatorie - dar asta e alta discutie); unul (et. 4, deci mai complicat cu exteriorul...) si-a izolat (de vreo 2 ani) pe int. cu vata (cum am zis mai sus), si n-are (cel putin deocamdata) probleme.
Din cate stiu, in trecut se baga vata (de sticla, ca nu aparuse aia bazaltica) in peretele de beton, pt. izolatie (am gasit ceva resturi de vata cand am spart un perete la ai mei, pt. balcon).

--------------------
Dacia 1310 1983
+
Alydor
post 23 Nov 2011, 15:15
Post #118

Pressar

Victoras, cum merge dracia aia? bagi pastila in partea de sus si se strange apa in containerul de dedesubt? Cat tine o pastila d'aia si la ce pret se ridica investitia?

Suma respectelor,Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
Alydor
post 25 Nov 2011, 12:42
Post #119

Pressar

Victorase? Cat fu investitia nene?

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
bmwh548
post 25 Nov 2011, 12:53
Post #120

Membru cu insomnii

From: Iasi

E vreo 30 de lei aparatul (primesti doua pastile parca). Rezervele nu mai stiu la ce pret sunt.

--------------------
- - - - -
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 06:38
Forum Renault