surub buclucas la opritorul portierei, se slabeste mereu...
![]() ![]() ![]() |
surub buclucas la opritorul portierei, se slabeste mereu...
dany_el |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
- B-XX-UYJ Am Logan...deci am probleme???
|
|||
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu am avut aceeasi problema la usa dreapta spate.deh lucru manual!
se rezolva cu o cheie potrivita nu stiu de care pt ca operatiunea am executat-o in service.de atunci aleluia! in prealabil m-am chinuit eu cu cate o calasica surubelnita .dar problema revenea. acum e in regula This post has been edited by milgn: 7 Jul 2005, 15:54 |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu esti singurul. Problema se rezolva, la mine asa au procedat, prin adaugarea unei saibe din plastic cauciucat la service.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
CatalinMarian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 10 November 04 ![]() |
Si eu am avut aceeasi problema. Probabil rezolvarea pe termen indelungat este cea din topicul precedent.
|
--------------------
Dacia
LOGAN Laureate 1.4
2005
- BC XX XXX
|
|
dany_el |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Am gasit mai devreme cheia speciala pentru surubul respectiv si am strans cat am putut.Sper sa tina.
|
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Pune o saiba grover de tip rozeta si nu o sa se mai desfaca.
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
dany_el |
![]()
|
Surubul buclucas nu s-a desfacut inca.Poate l-am strans cat trebuie.Inca odata multumesc tuturor!!!
|
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE FICUS 1.6
|
|
pgpdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 28 July 05 From: Șimleu Silvaniei ![]() |
Aceeasi problema la nici 2 luni - respectiv 3900 km.
Am stat 40 minute la service sa mi-l stranga in 4 secunde. Nu mi-au cerut nici un act, nici un carnet de garantie, nimic. L-au strans si buna-ziua. Ceea ce ma face sa ma gandesc ca e o problema frecvent intalnita. |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E atit de frecvent intinita incit am avut-o si la DSN si la SLZ-a.
Puneti saibe autoblocante altfel, oricit de tare le stringeti, se desfac la loc. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sadr1an1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 6 June 05 ![]() |
asa e si eu am avut aceeasi problema dar cu un imbus potrivit imediat se rezolva, nu cred ca este necesara o deplasare pana la service pentru un lucru de 4 secunde
![]() |
--------------------
ford sierra 2.3d gl
logan ambition(sept)
- b
|
|
pgpdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 28 July 05 From: Șimleu Silvaniei ![]() |
Deacamdata refuz sa-mi transfer trusa de scule din vechiul Oltcit in Logan. Azi un imbus potrivit, maine o cheie de zece, poimaine ma trezesc ca mesteresc sub masina.
Mi-am luat masina noua ca sa am "mainile curate". Ar fi interesant de testat ce mutra ar face cei de la Dacia Asistenta daca i=as chema sa vina ei sa stranga surubul respectiv. Doar este in garantie si am platit si garantie extinsa. ![]() |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
au pus imbus la LGN ?
la mine este un surubur de 10 si trebuie sa faci jde' manevre sa-l stringi prin "crapatura usii" cu o cheie fixa. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Imbus zice lumea la torcsi. de 40. Ala e cam un surub cu cap torx.
Si eu personal nu inteleg masochsimul unora de a se duce in service si a pierde timp (drum dus+stat pe acolo+drum intors), bani (daca nu din timp=bani, macar din benzina de drum=bani), a-si face nervi (politetea proverbiala multora din service) pentru niste probleme pe care le-ar putea rezolva singuri-singurei in sub 1 minut. Ca doar nu e vorba de reglatul distributiei sau mai stiu eu ce. Da' te pui cu placerile oamenilor... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Sfatos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 30 October 04 From: Constanta ![]() |
Si mie mi s-a intamplat, am luat o cheie din aia cum ii zice Klaus si am strans-o in trei secunde. Am mers de atunci 4k si nu s-a slabit inca. Cand se slabeste, intr-adevar se aude un pocnet cans inchizi usa.
Klaus are dreptate se rezolva pe loc de catre fiecare, nu se poate rezolva de catre masochistii de service. |
--------------------
Dacia LGN
Laureate, Egee, 1.4
- CT 24 XXX
|
|
jimbo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 77 Joined: 11 February 05 ![]() |
Eu am desfacut surubul si am pus vopsea pe filet dupa care l-am pus la loc. Totusi mi se pare ca motivul pentru care s-a desfacut este faptul ca celalat capat(cel din usa) al tijei respective merge cam greu. Usa merge mai greu decat celelalte. La voi e la fel?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- TM XX xxx Daca vi se pare ca mi-ati inteles explicatia prea usor, atunci nu m-ati inteles.(Alan Greenspan)
|
|
pgpdesign |
![]()
|
Si la mine usa sooferului merge mai greu. Poate este doar o impresie.
O singura data a mers a draq de usor: eram la Paltinis, am ajuns seara pe la 11 si batea un vant din spate.... Am parcat langa niste stalpisori. Deoarece i-am vazut am deschis usa doar putin, sa ma strecor afara, dar vantul a "preluat-o" si a izbit-o de stalpisor. Oricum - nimeni nu crede aceasta versiune (nevasta-mea, prietenii etc.) asa ca atunci cand voi merge la politie si la asigurari trebuie sa gasesc o versiune mai credibila (de genu - n-am vazut stalpul si i-am dat una cu usa). Pe de alta parte ma gandesc s-o las asa ca nu am timp de pierdut cu constatari si alte asemenea. |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
jimbo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 77 Joined: 11 February 05 ![]() |
La mine iar s-a slabit, deci vopseaua nu a avut nici un efect. cred ca nu s-ar fi desfacut fiind lipit cu vopsea, deci e naspa surubul. probabil ca sare o spira atunci cand e fortat, altfel nu vad cum s-a slabit.
cei care ati pus saiba grover, a funcționat? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- TM XX xxx Daca vi se pare ca mi-ati inteles explicatia prea usor, atunci nu m-ati inteles.(Alan Greenspan)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Saiba Grower sau adeziv pt suruburi Loctite pus pe filet. Aproape toate suruburile de pe masini sunt asigurate cu una din cele 2 metode (cele de pe caroserie).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
costi |
![]()
|
Astia de la Mioveni nu sint sanatosi la cap !
Pe DSN respectivul surub era de 13, pe SLZ-a de 10 iar pe LGN e strins cu cheie torx de 40' Si toate se slabesc...... Daca la o problema banala ca asta nu au gasit solutie, alta decit schimbarea surubului, consider ca sintem norocosi ca nu ne mai cad tablele ca la 1300 ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
gabriel_TMF |
![]()
|
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
Luati o bormasina, atasati-i un cap trocsi din ala de care zice Klaus, si strangeti-l pana ii ies ochii din cap. Eu asa am facut si nici o pocnitura de trei luni. Inainte ma tot chinuiam cu o surubelnita si la fiecare doua zile pocnea din nou.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
tonyX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
Am avut aceeasi problema in urma cu citeva luni. Am tot strins cu bormasina si degeaba, dupa 2 - 3 saptamini se slabea. Am fost in Service si le-am dat tema de casa. Meseriasii au pus o pasta alba care dupa ceva timp se intareste ( cred totusi ca e mai bun Loctite pentru suruburi ) si de atunci nu mai am probleme. Deranjant era ca atunci cind era slabit surubul, se auzea un trosnet cind inchideam si cind deschideam portierele ( am avut probleme la portierele din dreapta fata si spate ).
Am folosit in citeva rinduri in fabrica unde lucrez Loctite pentru suruburi si e bun, asa ca il recomand. |
--------------------
Logan Laureate 1.6
- TM Mama timpitzilor e tot timpul gravida
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.351 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Toti mecanici care se respecta folosesc loctite pentru suruburi si daca a-ti face-o si voi am putea inchide topicul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
costi |
![]()
|
Ma intreb totusi cum reactioneaza loctite-ul la incercarea de desfacere a respectivului surub .....
Asta-i un fel de solutie romaneasca. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Nu Loctite e solutia. Am avut si eu aceiasi problema . Am luat torx-ul potrivit si am strans. Nici o problema in 3000 de kilometri. Nu folositi Loctite, superglue sau Skuipat ( cum zicea un mircar mai sus).
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Loctite e un adeziv special pt suruburi, nu superglue de la chioscul din colt. Si e american parca nu romanesc. Si mecanici de karturi il folosesc.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Hentiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 2 July 04 From: Timisoara ![]() |
Apropo de Loctite:
Firma Loctite produce o gramada de tipuri de adezivi... De obicei ei au diferite numere in functie destinatia precisa. In cazul nostru, pentru a asigura suruburile contra slabirii se foloseste Loctite Nr. 243. De unde stiu asta ? Lucrez in proiectarea de masini industriale la un concern german. Nemtii nu mai folosesc de multisor ceea ce noi numim saiba Grower... Si nici la fel de celebra saiba Schnorr (aia cu striatii radiale). Toate suruburile unui subansamblu care este supus inclusiv la vibratii se asigura cu Loctite 243 si al naibii ca nu slabesc in timp. Iar cand se doreste desfacerea lor nu exista de asemenea absolut nici o problema. Deci, Loctite nu este o solutie neprofesionista la aceasta problema, ci dimpotriva. Nemtii sunt in general nationalisti (si) in problema de tehnica : incearca sa aleaga pe cat posibil furnizori din Germania. Daca ei pentru problema asta au ales Loctite (USA), cred ca asta spune ceva... Folositi cu incredere Loctite 243 ! Stiu ce vorbesc! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- TM-96-HEN
|
|
costi |
![]()
|
pai spune-ne si de unde-l luam !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Hentiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 2 July 04 From: Timisoara ![]() |
My mistake... Mesajul a fost scris in graba, inainte sa plec...
Nu stiu unde se gaseste asa ceva, eu v-am zis doar cum se numeste un Loctite pentru asigurarea anti-slabire a suruburilor folosit de profesionisti. Sunt insa sigur ca asa ceva trebuie sa se gaseasca pe la magazinele de genul Praktiker. Poate ca ea nu se gaseste sub acest nume (Loctite Nr.243) ci poate sub un alt nume. Vreau sa va avertizez ca Loctite produce o gramada de solutii, pentru o gramada de situatii si aplicatii ( de exemplu pentru imbinari filetate supuse la solicitare termica, solutia este una specifica, diferita de altele), asa ca aveti grija ce cumparati. Am vrut doar sa ii asigur pe sceptici ca solutia de asigurare anti-slabire a suruburilor de tip Loctite este una adevarata, nu una "romaneasca". Si imbinarea respectiva ramane stransa pana voi veti vrea altfel... Nu exiista absolut nici o problema sa se destranga atunci cand cineva doreste asta... Chiar ca ma intereseaza si pe mine sa vad ce se gaseste pe piata romaneasca si voi da o raita. Daca gasesc ceva va voi anunta. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- TM-96-HEN
|
|
Anonym |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 15 November 05 ![]() |
Saiba grower nu are moarte. Un amic a avut aceeasi problema si am ezolvat-o cu saiba de rigoare.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- MS 30 ***
|
|
Hentiu |
![]()
|
Apropo de Loctite ca solutie pentru asigurarea suruburilor, se pare ca se gaseste si pe la noi...
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- TM-96-HEN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 07:59 |