tratamente motor, benzina
![]() ![]() ![]() |
tratamente motor, benzina
caesar_80 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 12 January 09 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 85cp
2008
|
|||
Nec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 372 Joined: 11 February 08 From: Constanta ![]() |
Eu am auzit de Metabond Gold ca e foarte bun
|
--------------------
Solenza
Scala
2003
- CT -- PMR
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Cam placebo toate.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
daca vrei un tratament de motor ieftin si bun cauta in selgros, la piese aut0, o cutiuta de aditiv pe baza de bisulfura de molibden. este productie olanda. costa undeva la 16 lei si este bunicica.
la banii aia nu pierzi prea mult. dar am totusi o intrebare-cat vrei sa pastrezi masina? taximetristii din bucuresti au ajuns cu masinile undeva la 300000 k fara sa faca nici macar o segmentare si merg motoarele ok. tu cati km ai in bord? cati km faci pe an? in cat timp ajugi la 300000 km ? mai pastrezi masina pana atunci? sincer-nu merita sa bagi banii in aditivi de motor. nici macar in cei de benzina. mai bine cumperi benzina aditivata. km multi fara probleme si aditivi. This post has been edited by benkenobi: 8 Feb 2009, 08:52 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Liqui Molly cu MOS2 - 32 ron
Metabond Gold - 145 ron Dura Lube - 135 ron Xeramic - 70 ron Slick 50 - 85 ron - toate pt ulei , toate incercate . - daca nu ati incercat voi , nu ati condus masini inainte si dupa aditivi cel putin 1000 km , nu va mai dati cu parerea degeaba ! - pentru cei care arunca "placebo-ul" in stanga si-n dreapta sa stiti ca strugurii sunt acri ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
pe naibia ce poate sa faca tratamentul ala la un fier deja uzat? eu asta vreau sa aud sau ce poate sa-i faca la un motor care a fost proiectat sa tina x km si care la y km merge foarte bine da vine unu si ii baga aditiv ca deh el e mai smecher. bani dati degeaba. daca vrei sa-i faci un bine schimba uleiul mai devreme.
This post has been edited by bogdan_90: 9 Feb 2009, 23:07 |
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 9 Feb 2009, 23:09) Liqui Molly cu MOS2 - 32 ron Metabond Gold - 145 ron Dura Lube - 135 ron Xeramic - 70 ron Slick 50 - 85 ron - toate pt ulei , toate incercate . - daca nu ati incercat voi , nu ati condus masini inainte si dupa aditivi cel putin 1000 km , nu va mai dati cu parerea degeaba ! - pentru cei care arunca "placebo-ul" in stanga si-n dreapta sa stiti ca strugurii sunt acri ! si tu ai incercat toti aditivii aia? ia povesteste-ne si noua cum remediaza uzurile acel aditiv minune xeramic? esti sigur ca face treaba? iti inchipui ce inventie ar fi acest produs ( aditiv ulei sau vaselina) daca ar face ce zice reclama? gata cu planetare uzate, cu segmenti uzati, cu arbore cotit uzat, cu rulmenti uzati..etc. ar da faliment toti acesti producatori. uite au am condus masini ( nu una, ci mai multe ) inainte si dupa ce am pus superduralube si fix............. ca tot asa merge. nici o schimbare. sau nu am remarcat eu? This post has been edited by benkenobi: 11 Feb 2009, 08:32 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
neny_gty |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 27 October 08 ![]() |
off topic
bai baieti, in ultimile 7-8 luni sunt prezent in fiecare zi pe saitul asta, chiar daca nu postez ceva citesc problemele unuia si altuia, ma documentez... in tot timpul asta am ajuns sa vad ca unii dintre noi se comporta ca babele alea de la tara adevarate țațe, abea asteptati sa posteze cineva ceva, ca ati si sarit "la gatul lui" ![]() 10 Feb 2009, 21:41: din cate stiu yo, mai intai de toate, un aditiv are rolul de a proteja motorul si de a-i reduce uzura nu de a-l remedia. This post has been edited by neny_gty: 10 Feb 2009, 21:41 |
--------------------
dacia
solenza
2005 / europa+
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
aditivu nu protejeaza motorul..il curata de diverse chestii...dar se poate si fara..oricum...daca ai mizerie in baia de ulei de ex..poti sa bagi 5kg de aditivi ca nu iese..tot spalarea eu e de baza..spun din experienta la un vw lupo.iar in zilele noastre benzina e binicica si destul de aditivizata.unii exagereaza cu rompetrolul lor cu efix,dar uni sunt praf de ex lokoil...drum bun si cale batuta!
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
matesan adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 14 February 09 ![]() |
Dar benzina aditivata nu este buna?
Ca eu mai alimentez si cu benzina aditivata mai des 16 Feb 2009, 14:59: Bine zici neny.Sunt cativa care numai de cearta sunt pusi This post has been edited by matesan adrian: 16 Feb 2009, 14:59 |
--------------------
dacia
solenza
2004 rapsodie
- BH 73 MAM
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
Eu la fiecare plin,de cate ori bag benzina,bag in rezervor un aditiv pt. curatat injectoarele...
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Zilele trecute am gasit intamplator niste materiale de la BOSCH in care se aratau efectele pe care le au aditivii de combustibil si alti factori asupra sondelor de oxigen. Efectele nu erau deloc imbucuratoare, iar recomandarea celor de la Bosch era sa nu se foloseasca aditivi.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
danono |
![]()
|
Ala care intreaba mult Group: Members Posts: 118 Joined: 12 December 07 From: Tg.Mures ![]() |
QUOTE(benkenobi @ 10 Feb 2009, 20:14) si tu ai incercat toti aditivii aia? ia povesteste-ne si noua cum remediaza uzurile acel aditiv minune xeramic? esti sigur ca face treaba? iti inchipui ce inventie ar fi acest produs ( aditiv ulei sau vaselina) daca ar face ce zice reclama? gata cu planetare uzate, cu segmenti uzati, cu arbore cotit uzat, cu rulmenti uzati..etc. ar da faliment toti acesti producatori. uite au am condus masini ( nu una, ci mai multe ) inainte si dupa ce am pus superduralube si fix............. ca tot asa merge. nici o schimbare. sau nu am remarcat eu? Daca nu ai observat nici o schimbare de ce ai mai pus superduralube si la urmatoarele masini ? |
--------------------
Dacia
Duster
2019
- MS-xx-xxx
|
|
adryancrystyan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Salutare. Eu am alimentat vara trecuta o Solenza cu Carrera 100 de la OMV si nu mi s-a parut o schimbare foarte mare, in afara de portofel...
![]() 23 Feb 2009, 14:28: Salutare. Eu am alimentat vara trecuta o Solenza cu Carrera 100 de la OMV si nu mi s-a parut o schimbare foarte mare, in afara de portofel... ![]() This post has been edited by adryancrystyan: 23 Feb 2009, 14:28 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Clima
- B 92 ACB
|
|
benkenobi |
![]()
|
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
matesan adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 14 February 09 ![]() |
dar despre benzina aditivata de la petrom ce spune-ti?
24 Feb 2009, 13:51: e ok ? This post has been edited by matesan adrian: 24 Feb 2009, 13:51 |
--------------------
dacia
solenza
2004 rapsodie
- BH 73 MAM
|
|
Flavius1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 August 08 ![]() |
incercati si al rompetrol...
|
--------------------
dacia
solenza
2003 solenza clima
- AG 82 LAU
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este sa bagati benzina ok si aditiv pt ea separat ! Eu bag doar Mol 95 !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Banu1974 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
sad |
![]()
|
![]() membru stang Group: Members Posts: 189 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adryancrystyan @ 23 Feb 2009, 14:28) Salutare. Eu am alimentat vara trecuta o Solenza cu Carrera 100 de la OMV si nu mi s-a parut o schimbare foarte mare, in afara de portofel... ![]() poftim ??? eu nu bag carrera 100 pentru ca e foarte scumpa (4 lei si ceva) dar am fost acasa si a condus-o si tata putin si mi-a bagat un plin cu carrera 100 si pot sa zic ca se simte de la o POSTA diferenta.... tragea mult mai bine.. acceleratiile erau mult mai rapide.. - nu va ganditi ca aveam evo 10 .. dar se simtea avand in vedere ca merg in fiecare zi cu ea chiar era o schimbare in bine nu am putut sa vad ce se intampla la drum lung ca am prins zapada si am mers incet si dupa s-a dus benzina ... dar carrera 100 e foarte marfa ![]() QUOTE(marius80_eugen @ 2 Mar 2009, 14:28) mol 95 mi se pare (parerea mea) benzina cea mai buna si accesibila (la un pret relativ rezonabil) nu vreau sa tin cu nimeni si nu ma bag ca nu sunt mecanic dar masinuta mea are 106 mii km (o am de la 40 mii si ceva) si pana acum nu am bagat niciun aditiv si nu vreau sa bag. de ce ? pentru ca merge foarte bine si asa tot ce pot sa ii fac eu si o fac e sa schimb piesele cand trebuie cu piese de origine.. ulei bun la timp .. benzina buna ... si merge brici .... parerea mea ![]() This post has been edited by sad: 9 Mar 2009, 22:12 |
--------------------
Dacia Solenza
Confort
2004
- ct-06-zkb
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
eu de 2 luni bag numai petrom 99+ si sint fff. multumit de cum merge masina...aaa si inca ceva te anunt colegule- sad- ca petrom 99+ este la fel ca si carrera 100 numai ca cei de la omv adauga aditiv mai mult la ea si bineinteles la pret.asculta la mine ca eu car cu cisterna si la petrom si la omv
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
in luna mai o sa plec in concediu si o sa fac vreo 2000 de km..
as vrea sa ii pun un aditiv de benzina si unu de ulei.. intrebarea e daca difera aditivul ptr ulei 5W40 de cel 10W40? eu am 5W40 ELF si nu as vrea sa aibe vreo reactie adversa ![]() ceva recomandari mai recente? |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Sper sa nu ma ilsel ,dar daca imi aduc eu bine aminte ,benzina de la Mol i-a pus lui BoomPunk masina pe butuci.....
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
QUOTE(sky79ct @ 23 Apr 2009, 14:40) in luna mai o sa plec in concediu si o sa fac vreo 2000 de km.. as vrea sa ii pun un aditiv de benzina si unu de ulei.. intrebarea e daca difera aditivul ptr ulei 5W40 de cel 10W40? eu am 5W40 ELF si nu as vrea sa aibe vreo reactie adversa ![]() ceva recomandari mai recente? va salut colegi... in primul rind citi km ai la bord ca sa bagi un tratament pentru ulei...pentru benzina eu am folosit Metabond si am fost foarte multumit de el...acum folosesc numai benzina de la Petrom din aceia de 99+,ceva bun si se cunoste la motor si la consum...tot aditiv ulei se foloseste Metabond,nu am folosit inca ca nu am trecut de 100.000km... dar totusi recomandarea mea este sa nu folosesti inca acum cind pleci in vacanta acesti aditivi...mai bine cind te intorci sau miine ii cumperi si bagi pentru un rezervor de benzina si vezi daca vrea nenea calculatorul sa mearga cu el...iar la tratament tot miine il bagi dar sa ai peste 100.000km pe bord...bafta |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
GeorDanny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 22 April 09 From: Giurgiu ![]() |
Sa inteleg ca benzina de la Petrom din aceia de 99+ este cea mai recomadata ?
![]() eu pana acum am bagat numai 95 , tot din petrom ![]() a mea are peste 70 K , si abea am luat`o ce spuneti sa ai bag ceva aditivi ? schimbul de ulei l`am facut am bagat 10w40 ELF , asa a spus mecanicul" Am mai fost al cineva inainte cu ea "cand am luat`o" si imi spunea sa iau 15w40 ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- GR-08-VLA DON'T DRINK & DRIVE !!!
|
|
Banu1974 |
![]()
|
QUOTE(GeorDanny @ 23 Apr 2009, 21:45) Sa inteleg ca benzina de la Petrom din aceia de 99+ este cea mai recomadata ? ![]() eu pana acum am bagat numai 95 , tot din petrom ![]() a mea are peste 70 K , si abea am luat`o ce spuneti sa ai bag ceva aditivi ? schimbul de ulei l`am facut am bagat 10w40 ELF , asa a spus mecanicul" Am mai fost al cineva inainte cu ea "cand am luat`o" si imi spunea sa iau 15w40 ![]() ,,Mosule"...laso moale cu aditivii acum...ai multe altele de facut la acea masina ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
ramsen |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:23 |